Moestuincoach Barbara Everaard-Scheerders

Mijn passie ligt echt bij het werken met kinderen en deze het liefst door middel van levensecht leren veel dingen te leren. En talenten van kinderen benutten. Gezonde voeding is ook erg belangrijk en vaak is het zo dat als kinderen er zelf aan gewerkt hebben het enthousiasme er is om er ook van te eten.

Vies worden in de tuin of “speelkleren en vieze handen krijgen” zijn echt leermomenten voor kinderen. Buiten is zo belangrijk en gezond. Niet bang zijn van een beetje wind of regen. Open staan voor verschillende teams en ideeën is ook geweldig omdat ieder schoolteam weer andere kwaliteiten heeft en verschillende mogelijkheden. Zelfs met weinig kun je veel bereiken.

Het moestuinieren hoeft zich ook zeker niet te beperken tot bepaalde seizoenen. Zowel binnen als buiten is er veel te doen. Knutselen met betrekking tot moestuinieren ga ik ook zeker niet uit de weg en heb legio ideeën om hierbij mijn creativiteit te gebruiken.

Een mooi doel van mij is ook om door de moestuin ook vele leeftijdscategorieën met elkaar in contact te brengen en zo fijne relaties tot stand te brengen. Zoals bijvoorbeeld het tuinieren met kinderen bij een verzorgingstehuis. Om zo vele leeftijden nog van elkaar te laten leren, en 1 van de belangrijkste zaken: plezier aan elkaar beleven door “live” contacten te leggen.

Er zouden binnen gemeentes veel samenwerkingsverbanden kunnen ontstaan om zo vereenzaming tegen te gaan. Wat een zwaar onderschat maatschappelijk probleem is. Kinderen en jeugd zijn ook steeds meer bezig in een digitale wereld en kunnen zoveel leren door ‘live’ contacten te leggen. 

Deze moestuincoach kunt u inzetten voor:

  • Werkzaam in de kinderopvang en thuis met het gezin, in de opvang kleinschalig bezig met moestuinieren en gezonde voeding.
  • Didactisch werken (met kinderen)                 
  • Adviseren (tuin, organisatie, didactiek)                 

Contact opnemen met deze moestuincoach?

Terug naar het menu.