Moestuincoaches in Groningen

Moestuinieren met kinderen is een goede manier om ze te leren over groente en fruit, over hoe het groeit, waar het vandaan komt, respect te krijgen voor de natuur en koken en proeven van zelfgekweekte groente. 

Een moestuin beginnen kan op het schoolplein, nabij de school of kinderopvang in bijvoorbeeld een volkstuin of een buurttuin, op het erf van een boer, in een tuin bij een zorgcentrum voor ouderen of misschien wel in uw eigen tuin.

Hoe kunt u als school of kinderopvang een moestuin beginnen? Hoe moet u deze onderhouden? Wat kunt u doen met de groente uit de moestuin? Wie verzorgt de moestuin in de schoolvakanties? De moestuincoach geeft antwoord op deze vragen. De moestuincoach kan u begeleiden naar een moestuin die bij uw situatie past. Naast inhoudelijke kennis hebben ze ook didactische en coachende vaardigheden. Zo kunnen zij ingezet worden van gastdocent tot praktijkbegeleider. 

De moestuincoaches kunnen:

  • Didactisch werken op speelse manier (met kinderen)
  • Adviseren (tuin, didactiek)
  • (soms) een eigen tuin beschikbaar stellen voor gastles of excursie 

Ze werken zowel voor kinderopvang, primair onderwijs als voortgezet onderwijs. Alle activiteiten en kosten gebeuren altijd in overleg met de coach. Met de subsidie Lekker naar Buiten! kunt u de moestuincoach financieren. 

Hieronder kunt u als onderwijsinstelling of kinderopvang de moestuincoaches van Groningen vinden. Via de gegevens zijn zij direct te benaderen. Bij vragen mag er ook altijd een mailtje worden gestuurd naar JLE-makelaar Fennie Munneke: Fennie.munneke@ggd.groningen.nl.