Nieuws en inspiratie Schoolkantine Challenge

Leerlingen aan het werk met de Schoolkantine Challenge

Op verschillende scholen zijn de leerlingen al druk aan het werk met de challenge.
We zien al leuke ideeën ontstaan. Sommige ideeën nog in de brainstormfase, anderen zijn al aan het koken en testen. We zien snacks waar groenten in de hoofdrol staan en tussendoortjes waarbij rekening gehouden wordt met de seizoenen. Vaak is een recept strikt geheim en willen leerlingen er niks over loslaten... dat maakt ons extra nieuwsgierig naar de inzendingen straks!

Tips voor leerlingen
Kun je nog wat inspiratie gebruiken? Bekijk dan eens de tips voor een gezondere kantine van het Voedingscentrum. En onthoud dat een goede snack ook best eenvoudig kan zijn! Denk aan een gezonde volkoren wrap met kruidenvulling of een groentepizza met plantaardige toppings. Kijk ook eens waar de ingrediënten vandaan komen. Misschien zijn ze wel dichtbij te verkrijgen bij een lokale teler of boer: lekker duurzaam dus.

Hebben jullie al een goed idee, maar wil je weten of je op het goede spoor zit? Of loop je vast en heb je vragen? Wij kunnen je helpen! Tijdens een (online) feedback- of vragenrondje helpen wij je naar de beste versie van jullie snack! Mail ons: jonglereneten@ggdflevoland.nl of jlenoordbrabant@ivn.nl.

Tips voor docenten
Geen keuken op school? Laat leerlingen thuis experimenteren! Organiseer een gezamenlijke lunch waarin iedereen een proeverij van het product meeneemt. Door elkaar tips te geven kan er mogelijk nog wat verbeterd worden qua smaak of textuur. Ook heel leuk: nodig een kok uit voor een kookworkshop op school. Wij kunnen je desgewenst met een kok in contact brengen.

Tot slot, voordat jullie ideeën gaan inzenden, check nog even alle G’s en vooral de tips die bij de G’s op de factsheet staan. Zijn er nog kleine aanpassingen mogelijk waarmee je het product nét wat gezonder, duurzamer, lekkerder of goedkoper kan maken? 

Veel succes de komende weken!!
Ontzettend leuk dat jullie de challenge aangaan! Je hebt nog tot 24 februari om de ideeën in te dienen via het inschrijfformulier en op te sturen naar jonglereneten@ggdflevoland.nl of jlenoordbrabant@ivn.nl.

 

>> Terug naar homepage Schoolkantine Challenge