382 basisscholen en BSO’s uit Overijssel doen mee aan de moestuinactie 

Donderdag, 15 februari 2018

382 basisscholen en BSO’s uit Overijssel bestelden de afgelopen weken groentezaden en een bijbehorend lespakket. Hiermee kunnen de leerlingen komend voorjaar in de klas of op het schoolplein hun eigen groente kweken. Leuk, lekker en leerzaam! 

Een broodje met aardbeienjam, spaghetti met tomatensaus of een lekkere salade met komkommer en radijsjes. Al dit lekkers smaakt nog beter als je de aardbeien, tomaten en radijsjes zelf gekweekt hebt. Scholen en BSO’s uit Overijssel kunnen nu heel gemakkelijk met de leerlingen aan de slag met een moestuin dankzij de gratis groentezaden van het zaadveredelingsbedrijf Rijk Zwaan. De 382 deelnemende scholen en BSO’s krijgen bij de zaden een instructieboekje en een lesbrief met leuke opdrachten. Zo kunnen leerlingen direct aan de slag in hun klas of op het schoolplein.  

Deze moestuinactie werd mogelijk gemaakt door Rijk Zwaan en georganiseerd door verschillende regionale NME-centra en gezondheidsorganisaties uit Overijssel. De actie draagt bij aan bewustwording over duurzame en gezonde voeding. Deze actie sluit goed aan bij het landelijke programma Jong Leren Eten dat in 2017 is gestart en een impuls wil geven aan voedseleducatie voor alle kinderen in Nederland.

Provincie