Doe mee met de online versie van Kok in de klas 2020!

Dinsdag, 14 juli 2020

Kok in de klas 2020 kan helaas niet doorgaan in z'n oude vorm. Dit omdat er nog veel onduidelijk is rondom het coronavirus. Daarom wordt Kok in de klas 2020 in een nieuw jasje gestoken: Kok in de klas wordt een online les. Dit betekent helaas dat er geen echte kok meer in de klas komt. Maar het goede nieuws is dat alle scholen kunnen meedoen!

Kok in de klas 2.0: een online les met sterrenchef-kok Dick Middelweerd
Kok in de klas 2020 gaat digitaal. Speciaal voor de scholen verzorgt sterrenchef-kok Dick Middelweerd op maandagochtend 5 oktober 2020 een online les. In de les vertelt Dick hoe hij kok is geworden en hoe een dag als kok eruit ziet. Ook leert hij de leerlingen hoe je goed kunt proeven. De leerlingen gaan het proeven vervolgens zelf uitproberen. Daarna laat Dick verschillende kooktechnieken zien. Natuurlijk gaan de leerlingen ook zelf een mooi receptje maken. Hopelijk zijn de leerlingen na de video net zo enthousiast als Dick zelf.

Voor wie is de les?
De les kan gegeven worden in de bovenbouw van alle scholen in Nederland. De leerkracht kan de les zelf geven aan de hand van de video van Dick Middelweerd. Hulpouders zijn niet noodzakelijk, maar als de maatregelen het toelaten, kunnen ouders een handje helpen.

Het recept
Het recept dat de leerlingen gaan maken is bedacht door Dick. Het is dus een echt "sterrenrecept", maar wel zodat de leerkracht het met de kinderen kan maken en dat kinderen het ook gemakkelijk zelf kunnen maken. 

Voor de les zijn een aantal boodschappen nodig en een leerlingenboekje voor elke leerling.

Meer informatie over de les en het inschrijven vind je hier.