'Een breaker is geen fruit': Nederlandse kinderen eten idioot veel suiker

Woensdag, 2 mei 2018

Nederlandse kinderen eten idioot veel suiker. Voedingsdeskundigen Jaap Seidell en Jutka Halberstadt pleiten voor schoolmaaltijden en kooklessen.

Een Nederlands kind eet en drinkt per jaar zijn lichaamsgewicht aan suiker, schrijven voedingshoogleraar Jaap Seidell en psycholoog en universitair docent kinderobesitas Jutka Halberstadt in hun nieuwe boek over voeding dat deze week is verschenen: Jongleren met voeding, kleine en grote vragen over een leven lang gezond eten. Beiden zijn actief betrokken bij tal van projecten voor betere voeding voor kinderen in het land.

Door kooklessen en tuinieren weer vertrouwd raken met groente

Ontzettend veel mensen kunnen niet koken, weten niet waar hun voedsel vandaan komt en kunnen niet goed een etiket lezen. Dat moet je dus al aan kinderen leren. Kooklessen en tuinieren helpen hierbij. De schrijvers van het boek hebben onderzoek gedaan naar schooltuinen in Amsterdam. Kinderen die geen groente lusten, lusten wel groenten die ze in hun tuin hebben laten groeien. Op school eten kinderen sowieso veel beter. Als iedereen groente eet, eten ook slechte eters het. Daarom zijn we voorstander van goede schoolmaaltijden.

Lees meer over 'een breaker is geen fruit'