Food Challenge 2021 – Scholen in beweging voor de beste Poké Bowl van de boerderij!

Woensdag, 17 februari 2021

Dit voorjaar start Food Challenge 2021. Een unieke gezonde leefstijl competitie voor basis- en vmbo-scholen in de regio Zwolle en Deventer. Initiatiefnemers SVO vakopleiding Food en LekkerBoer willen samen met hun partners (Jong Leren Eten, LTO Noord, SportService Zwolle, Salland Zorgverzekeringen en Flynth) bewustwording creëren bij de deelnemers en daarmee ook waardering  voor het vakmanschap waarmee ons eten gemaakt wordt. Een programma van grond tot mond en lijf!

  • Wat: Food Challenge 2021
  • Wanneer: Het lesprogramma start in april 2021 (en is online beschikbaar). Deadline aanmelding voor 22 februari 2021 via www.foodchallengevoorscholen.nl.
  • Voor wie: leerlingen van basisscholen (groep 6 t/m 8) en vmbo-scholen (klas 3) van 10 pilotscholen in IJsselland. Bij een positieve evaluatie wordt de Foodchallenge uitgerold naar Gelderland, Drenthe en Flevoland.
  • Kosten: Kosteloos met reeds aangevraagde subsidie van Jong Leren Eten.

Meer informatie over de FoodChallenge

Deelnemende scholen ontvangen een pakket waarin ze tijdens voorbereidende lessen een projectweek kunnen vullen voor verschillende vakken. Leerlingen ontwerpen met een team van 10 klasgenoten een poké bowl met producten van de boerderij/tuinderij uit de buurt. De poké bowl heeft een bepaalde voedingswaarde en levert daarmee voldoende eiwitten en energie voor de bootcamp die ze ook zelf ontwerpen. Ze brengen dit in praktijk tijdens de Foodcamp op een boerderij of tuinderij in de buurt.

SVO studenten begeleiden het kookgedeelte tijdens een voorbereidende gastles op school, de Foodcamp en de finale bij SVO Zwolle. De bootcamp wordt begeleid door SportService Zwolle en Sportbedrijf Deventer. Tijdens de finale worden de teams beoordeeld door een deskundige jury, met topkok Remco Jansen van Coperto Restobar en een speler van PEC Zwolle en Go Ahead Eagles. Het team met de beste poké bowl wint en mag naar een wedstrijd van PEC Zwolle of Go Ahead Eagles.

Meer informatie?

Provincie