Gratis advies voor groen op het plein voor kinderopvang en scholen

Woensdag, 10 maart 2021

Wilt jouw school of kinderopvang méér doen met eetbaar groen op het school- of speelplein? Denk je aan frambozenstruiken, een kruidenhoek, een appelboom of misschien wel een complete moestuin? En kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Schakel dan een gratis adviseur Eetbaar Groen in. Per schooljaar zijn een beperkt aantal adviestrajecten beschikbaar, dus op = op. 

Onze twee adviseurs Eetbaar Groen, Taco IJzerman en Heleen Eshuis, kunnen kosteloos een advies op maat geven aan scholen en kinderopvangorganisaties die bezig gaan of zijn met eetbaar groen. Het planten van eetbaar groen op het plein is een laagdrempelige manier om kinderen in aanraking te laten komen met kruiden, vruchten en eetbare planten en bloemen. Smullen van frambozen, eetbare bloemen plukken en proeven of de geur van zelf geoogste muntthee.

Eetbaar groen op het schoolplein is leuk, leerzaam en lekker. Wat past bij jullie hangt af van de beschikbare ruimte, tijd en middelen, wat je er mee wilt bereiken én de mate van geduld om te wachten op de eerste oogst.

Benieuwd hoe zo'n advies eruit ziet? Kijk dan hier. In de PDF onderaan deze pagina vind je nog meer informatie.

Wil je aan de slag met eetbaar groen? Neem dan contact op met Taco:

Taco IJzerman
Moestuin Coach: www.landco.nl 
Telefoon: 06 131 026 98
Mail: IJzerman@natuurenmilieuoverijssel.nl

Provincie