Lentiz LIFE College wint MBO-Challenge Voedselverspilling 2021-2022!

Foto Lentiz LIFE College
Dinsdag, 26 april 2022

Op donderdag 21 april is de winnaar van de MBO Challenge Voedselverspilling bekend gemaakt. Unaniem koos de jury voor de Wasabi Kroket van de studenten MBO voeding & kwailiteit van het Lentiz LIFE College. 

Er waren lovende woorden van de vakjury: "De winnaar van de MBO Challenge Voedselverspilling 2021- 2022 heeft veel tijd besteed aan het scherp krijgen van de opdracht, het onderzoeken van diverse oplossingen en heeft daarbij diverse experts en de practor geraadpleegd. Het ontwikkelde product is geproefd door een aantal personen en dit komt terug in de film. Ook is de ondernemer aan het woord hij doet een uitspraak over welk van de oplossingen volgens hem het meest kansrijk is. 

Opdrachtgever Sander van Kampen: “Fantastisch wat de studenten hebben gedaan! Dutch Wasabi is een klein bedrijf, we hebben niet de tijd om te experimenteren. De verschillende opties die zijn aangeboden door de studenten waren erg verrassend en leerzaam voor ons. 

De 1e jaars studenten van MBO Terra Groningen Food, life & innovation sleepten de tweede prijs in de wacht met Lang Leve Melkwei voor opdrachtgever geitenhouderij de Kruidenwei in Nooitgedacht. Studenten van Curio Food en Future wonnen de derde prijs met een oplossing tegen de hoeveelheid bierverspilling in Nederland: Biertoast, gemaakt van bier dat over datum is. Opdrachtgever: Slijterij Hiwine.

Lees hier het hele nieuwsbericht van de MBO Challenge Voedselverspilling 2021- 2022.