Meer dan 100 Friese scholen en kinderopvanglocaties aan de slag met kweken van eigen groentes

Dinsdag, 7 mei 2019

Veel animo voor gratis groentezadenpakketjes
Kinderen laten ontdekken waar hun groente vandaan komt, van hoe je het zaait tot uiteindelijk het opeet. Vanuit die gedachte hebben de Jong Leren Eten makelaars van Friesland een groentezadenactie uitgezet in samenwerking met groentezadenbedrijf Rijk Zwaan in De Lier. De gedachte hierachter is om het makkelijker te maken een moestuin(tje) te beginnen of een bestaande moestuin opnieuw in te zaaien.

Het animo voor de gratis groentezadenpakketjes was erg groot. Meer dan 100 scholen en kinderopvanglocaties in Friesland vroegen een pakketje aan. Om kinderen en hun leerkrachten en begeleiders te inspireren en helpen om daadwerkelijk het groentezadenpakketje te gebruiken hebben de makelaar Jong Leren Eten van Friesland de nieuwsbrief Zaaiplezier! bedacht.

Moestuincoach voor extra hulp
Elke 2 weken ontvangen de scholen en kinderopvanglocaties Zaaiplezier! in hun mailbox met leuke weetjes en tips voor de kinderen en extra informatie voor begeleiders en leerkrachten. Hebben kinderen, leerkrachten of begeleiders hulp nodig naast alle mooie tips uit Zaaiplezier!? Ook daar is aan gedacht! Moestuincoach Lemke is beschikbaar om vragen te beantwoorden. Want moestuinieren moet naast leuk, gezond en leerzaam, ook gemakkelijk blijven.

Naast Zaaiplezier! is er een website waar alle artikelen en informatie uit de nieuwsbrieven terug te vinden is. Bezoek voor meer informatie de website van Zaaiplezier.

Provincie