Met VR-brillen op zoek naar Avontuurlijke Eiwitten

smaaklessen Overijssel
Dinsdag, 6 september 2022

Doet jouw school gratis mee aan de Smaakmissie Avontuurlijke Eiwitten? Deze lessenserie neemt leerlingen mee op een unieke VR-excursie naar een linzenburgerfabriek. Zo leren zij alles over alternatieve eiwitbronnen. En wie durft er een gedroogde meelworm op te eten? Genoeg avontuur voor leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs én de 1e en 2eklas van het voortgezet speciaal onderwijs uit Overijssel. Er zijn 50 gratis pakketten om met de smaakmissie aan de slag te gaan, dus meld je snel aan via het aanmeldformulier.

Eiwitten zijn de bouwstoffen van de cellen in je lichaam. Ze zorgen voor groei en stevigheid. Door gevarieerd te eten krijgen we voldoende eiwitten binnen. Vooral dierlijke producten, zoals vlees en vis, bevatten veel eiwitten. Maar met een groeiende bevolking is het goed om in plaats van deze dierlijke eiwitten, meer plantaardige eiwitten te gaan eten en te variëren in eiwitten. We gaan dus steeds meer op zoek naar andere bronnen van eiwitten. Gelukkig zijn die er gewoon! De Smaakmissie Avontuurlijke Eiwitten neemt de leerlingen mee op een avontuurlijke zoektocht naar deze nieuwe eiwitbronnen.

Wat zit er in het pakket
Deelnemers ontvangen een lesbrief, 8 VR-brillen en een zakje gedroogde meelwormen voor de hele klas. De Smaakmissie Avontuurlijke Eiwitten bestaat uit 6 lessen van 40-70 minuten en is te vinden op het gratis lesportaal Chef!.

Aanmelden
Er zijn 50 gratis pakketten beschikbaar. Aanmelden kan tot 19 september via dit aanmeldformulier.
Let op, op = op!

Samenwerkende organisaties
De Smaakmissie Avontuurlijke Eiwitten is een lessenserie van Smaaklessen, een lespakket ontwikkeld door Wageningen University & Research (WUR). WUR kent een omvangrijk eiwittransitieprogramma dat vanuit verschillende invalshoeken naar manieren zoekt om de beschikbaarheid en diversiteit van eiwitten te verhogen.

Provincie Overijssel en het programma Jong Leren Eten stellen dit educatieve project kosteloos beschikbaar aan 50 scholen uit Overijssel. Het programma Circulaire Economie van provincie Overijssel heeft productie en consumptie van alternatieve eiwitten als één van de speerpunten. Vanuit het programma Agro & Food stimuleren we een duurzame, toekomstbestendige landbouw. Het programma Jong Leren Eten brengt kinderen en jongeren meer in aanraking met kennis en activiteiten over voeding, zodat ze zelf gezonde én duurzame keuzes kunnen maken.

 

Provincie