Natuurlijk Gezond voor Peuters officieel geopend

Donderdag, 18 april 2019

Op maandag 15 april is het project Natuurlijk Gezond voor Peuters feestelijk van start gegaan op pilotlocatie ABC de Laak in Vathorst. Natuurlijk Gezond voor Peuters laat kinderen vanaf 2 jaar op een vrolijke en speelse manier een gezonde leefstijl ervaren. De peuters genoten zichtbaar van een gezellige en feestelijke opening. Ze mochten helpen met het vullen van de moestuinbak, konden genieten van een gezonde snack en meedoen aan een eierrace op een uitgezet parcours. 

Het project is opgezet om peuters meer te laten bewegen, gezond te leren eten en hen te leren waar hun eten vandaan komt door te moestuinieren. Het moestuinieren krijgt vorm middels het programma Smakelijke Moestuinen Peuterproef. Wekelijks krijgen de peuters een gymles die de leidsters in samenwerking met de Buurtsportcoach van Vathorst  gemaakt hebben. De Natuurfunctionaris van Vathorst heeft geholpen bij het maken van de natuurlessen. In samenwerking met Eemstad Boerderij worden (vergeten) groenten geproefd, een kookjuf laat de kinderen een lopend buffet maken en er komt een serie dansworkshops. Koken, bewegen en tuinieren maken hier deel uit van het dagelijkse programma. 

Jong Leren Eten Utrecht vindt ‘Natuurlijk gezond voor peuters’ een inspirerend voorbeeld doordat zij de thema’s voeding, bewegen en natuur in een belevingsgerichte aanpak hebben weten te combineren. Daarnaast hebben vele mooie partijen de handen ineen geslagen om dit project tot een succes te maken en daarmee is echt de verbinding opgezocht. Jong Leren Eten Utrecht zette het project extra in het zonnetje door hen te verrassen met de Jong Leren Eten leskist, vol attributen om nog meer samen te ontdekken en te beleven.

Natuurlijk Gezond voor Peuters is een samenwerkingsverband van Stichting ABC, Kinderopvang Humanitas, Partou Kinderopvang, Jong Leren Eten Utrecht en de buurtsportcoach. 

 

Provincie