Ontbijten op de boerderij in provincie Utrecht met het Nationaal Schoolontbijt

Dinsdag, 8 september 2020

Van 2-6 november 2020 vindt de 20e editie van het Nationaal Schoolontbijt plaats. In de provincie Utrecht nodigt de Vereniging voor boerderijeducatie (Boerderij in de Kijker) basisschoolklassen uit om te komen ontbijten op de boerderij. De dag beginnen met een gezond en lekker ontbijt is namelijk erg belangrijk! Het geeft je energie, de nodige voedingsstoffen, helpt je stoelgang en houd je gezond. Verschillende ingrediënten van dit ontbijt, zoals de melk of het ei, komen van de boerderij. Vandaar dat het boerderijbezoek en het Nationale Schoolontbijt aan elkaar worden gekoppeld. 

In de provincie Utrecht kan het ontbijt gecombineerd worden met een boerderijles van Boerderij in de kijker. Zo kunnen de kinderen meteen onderzoeken wat een koe eet en wat er daarna gebeurt voordat de melk in hun glas belandt. Op de boerderij ontdekken ze van alles over de voedselkringloop en wat de boer allemaal doet om ze een lekker ontbijt voor te kunnen zetten. Neem de ontbijtbox van het schoolontbijt mee naar de boerderij en maak er een extra bijzonder ontbijt van!

Doelgroep en aanmelden

Voor basisschoolklassen in de provincie Utrecht die zich aanmelden voor het nationaal schoolontbijt zoekt Boerderij in de kijker een educatieboer om een boerderijles te volgen en lekker te ontbijten. De lessen zijn afgestemd op groepen 3-4 (De koeien van boer Jan), 5-6 (Superboer) en 7-8 (Check je melkpak). Voor het aanmelden moet je als school twee stappen doorlopen:

  1. Registreer je klas/ school voor het ontbijt op: https://www.schoolontbijt.nl/registreren/school. Voor deelname vraagt het Schoolontbijt een symbolisch bedrag van €0,57 cent per ontbijt.
  2. Mail vervolgens naar info@boerderijindekijker. Jouw school/klas wordt dan gekoppeld aan een beschikbare boerderij in de buurt. Dit bezoek is gratis. 

 

Praktisch

Opgeven voor het Nationaal Schoolontbijt kan tot 30 september.

 

Boerderijeducatie Provincie Utrecht

Boerderij in de kijker is een vereniging van circa 44 educatieboeren- of boerinnen in de provincie Utrecht. De doelstelling van de vereniging is om kinderen te laten kennismaken met voedselproductie dichtbij huis. Zo kunnen kinderen het boerenleven en het agrarisch landschap ontdekken en beleven om zo de kennis te vergroten over hoe ons voedsel wordt geproduceerd.

 

Copyright foto's: Willem Mes

 

Provincie