Smakelijke Moestuinen in Bunnik van start!

Dinsdag, 16 april 2019

In gemeente Bunnik zijn sinds begin april de allerkleinsten van start gegaan met de Smakelijke Moestuinen Peuterproef. Van alle grote kinderopvangaanbieders uit gemeente Bunnik deed er zeker 1 locatie mee. Zij volgen daarmee het voorbeeld van ruim 400 andere kinderopvanglocaties door heel Nederland.

Vrolijk en onder een stralend zonnetje kwamen de peuters met hun begeleiders en ouders de volkstuinen van Odijk binnen gelopen. Waar enthousiaste moestuinvrijwilligers hen al op stonden te wachten. Eerst nog even stil zijn, want organisator Bunnik Beweegt 3 (JOGG), wethouder Jorrit Eijbersen en programma-aanbieder BuurtLab wilden het project eerst feestelijk en officieel openen. Daarna konden de handen uit de mouwen en plantten de kinderen zaadjes van allerlei lekkere groenten. De komende tijd zullen de peuters de zaadjes goed verzorgen. Nu maar hopen dat daar net zulke lekkere snackpaprikaatjes uitkomen als ze bij de opening hebben geproefd.   

JOGG-regisseur Jesper Oele heeft mooie verbindingen weten te leggen tussen verschillende lokale partijen, zoals een aantal moestuinvrijwilligers en hoveniersbedrijf Groendiensten Reinaerde die de komende tijd gaan helpen het project tot een groot succes te maken.

Smakelijke Moestuinen is een compleet educatief programma en dus meer dan alleen moestuinieren. In de peuterjaren wordt de basis gelegd voor het voedingspatroon van later. Wanneer peuters dagelijks verse groente leren eten, hebben zij daar later veel profijt van. Hier geldt: jong geleerd, oud gedaan. Met het programma worden groente dagelijkse kost op kinderdagverblijven en voorscholen. Voor meer informatie over Smakelijke Moestuinen klik hier.

Provincie