Thuis je eigen salade kweken? Doe mee met de 'van zaadje tot slaatje' campagne!

Dinsdag, 14 april 2020

Het schoolmoestuinieren ligt nu even stil, maar het groeiseizoen loopt gewoon door. Daarom lanceert IVN Nederland een moestuincampagne waarmee kinderen thuis alsnog kunnen moestuinieren. De uitdaging? Maak in een paar weken tijd jouw eigen salade!

Scholen en kinderopvang/BSO zijn alleen open voor een klein aantal kinderen. Schoolmoestuinieren ligt stil, terwijl het groeiseizoen van start gaat. Veel kinderen krijgen online les en/of doen online activiteiten. IVN Nederland wilt kinderen thuis alsnog praktische en waardevolle moestuinervaring bieden. Daarom is de campagne ‘Van zaadje tot slaatje' gelanceerd. Want een salade kun je heel eenvoudig thuis maken. In de eigen tuin, op het balkon of desnoods voor de vensterbank. Kinderen leren op speelse wijze zaaien, verzorgen, oogsten, bereiden en smullen!

 

Wat kun je verwachten van deze campagne?

  • Iedere maandag komt er een nieuw instructiefilmpje online. Met daarin ook beelden uit de EMS film die later dit jaar in première gaat.
  • Op www.ivn.nl/van-zaadje-tot-slaatje vind je naast de links naar de filmpjes ook allerlei ondersteunende informatie.
  • Iedere donderdag wordt er gereageerd op één of enkele vragen van kinderen.
  • Van zaadje tot slaatje’ loopt in elk geval door tot begin mei, maar hoogstwaarschijnlijk 1 juni.

Voor welke leeftijd is ‘Van zaadje tot slaatje’?
De filmpjes zijn voornamelijk gericht op  kinderen tussen 7 en 11 jaar. Maar eigenlijk kan iedereen die het leuk vindt aanhaken!

Wat kan ik doen?
We bereiken de kinderen niet of nauwelijks zelf maar via ouders/verzorgers nodig. En daarbij kunnen jullie natuurlijk helpen. Maak in je eigen omgeving/ je eigen netwerk mensen enthousiast voor ‘Van zaadje tot slaatje’. En stimuleer andere ouders en verzorgers, maar ook mensen in de kinderdagopvang en het basisonderwijs om mee te doen.