Tien scholen ontvangen de Gouden Schoolkantine Schalen in Overijssel

Donderdag, 18 april 2019

Op de Dag van de Gezonde Schoolkantine, dinsdag 16 april, zijn er door het Voedingscentrum in Overijssel aan een tiental scholen de gouden schaal uitgereikt.

Een aantal scholen in Overijssel organiseerden daaromheen een speciaal uitreikmoment of een gezonde actie voor de leerlingen en docenten. Het Vechtdal College in Hardenberg ontving de gouden onderscheiding voor de 5e keer. Om de uitreiking van de schaal te vieren zijn - met een bijdrage van Vos Catering - overal in school dozen met fruit, 1200 fruitspiesjes en kannen met fruitwater geplaatst voor de leerlingen.

Ook hebben zes vestigingen van Landstede MBO in Zwolle en Raalte en Deltion College in Zwolle op deze dag de Gouden Schoolkantineschaal uitgereikt gekregen. De scholen van Landstede ontvingen de gouden schalen op bijzonder feestelijke wijze tijdens het jaarlijkse V.I.P.-event op het centercourt van het Landstede Sportcentrum.

Het Voedingscentrum heeft dit jaar een record aantal van maar liefst 168 gouden schalen uitgereikt aan scholen in Nederland. Volgend jaar vindt de Dag van de Gezonde Schoolkantine plaats op 21 april 2020.
Voor meer informatie kijk hier.

Provincie