Verspillingsvrijeweek op de basisschool: JLE Friesland stelt 5 gratis lesbrieven met recept beschikbaar

Maandag, 6 september 2021

De Verspillingsvrije Week is dit jaar van 7 t/m 13 september. De stichting Samen Tegen Voedselverspilling wil Nederland steeds meer verspillings-vrij maken. Al ons eten en drinken is met aandacht en energie verbouwd, gekweekt, verwerkt, getransporteerd, gekoeld of juist verhit, en verpakt. Door goed met ons eten om te gaan en het niet te verspillen, leveren we een grote bijdrage aan het klimaat en onze leefwereld.

Lesmateriaal met opdracht en recept.

Jong Leren Eten Fryslân en IVN Noord zetten zich gezamenlijk in om een week minder voedsel te verspillen. Dit doen we door lesmateriaal beschikbaar te stellen aan Friese basisscholen. Er zijn vijf lesbrieven met daarin achtergrondinformatie, een leuke opdracht en een heerlijk recept. Elke lesbrief heeft zijn eigen thema: brood, zuivel, groenten, fruit en aardappels.

De lesbrieven zijn gemaakt in opdracht van de Gemeente Assen, het Duurzaamheids-centrum Assen en Jong Leren Eten Drenthe. De inhoud van lesbrieven is tot stand gekomen met de informatie van Samen Tegen Voedselverspilling, IVN Natuureducatie, Kromkommer, Voedingscentrum en Het Vincent van Goghhuis.

Zoek je nog meer inspiratie voor werken rond voedselverspilling? Bekijk dan de infographic waarin we al het beschikbare lesmateriaal hebben gezet rond voedselverspilling voor alle schoolniveaus. 

Provincie