Zelf moestuinieren met de film De Schooltuin

Maandag, 18 mei 2020

Ben jij leerkracht voor groep 4, 5 of 6 en wil je graag moestuineren met de kinderen? Doe dit dan met het nieuwe, gratis lespakket van IVN!  Met de film De Schooltuin komt moestuinieren tot leven in jouw klas. Het lesmateriaal bevat filmfragmenten en de leerlingen gaan zelf ook actief aan de slag. Je kunt de hele reeks van 6 lessen geven, maar ook kiezen voor één onderwerp.

De film De Schooltuin draait vanaf 8 oktober 2020 in bioscopen en filmhuizen, maar je kunt nu al aan de slag met het bijbehorende lesmateriaal. In de film zie je het moestuinieren door de ogen van een groep kinderen die een jaar hun eigen groenten en bloemen verbouwen. De film sluit zodoende goed aan op de belevingswereld van leerlingen van groep 4 t/m 6. Het lesmateriaal kan ook worden gebruikt in de BSO. Lees meer over de schooltuinfilm op de website van EMS.

Over het lesmateriaal
Het lespakket bestaat uit zes lessen met tien bijbehorende video-clips, die het hele proces van zaaien tot oogsten omvatten. Je kunt daarnaast ook ingaan op het belang van bodem en dieren in de moestuin. De lessen kunnen ook los worden gegeven als je moestuinieren kort wilt behandelen in de klas. Het lesmateriaal is leuk voor scholen en BSO, maar ook voor iedereen die aan de slag gaat of wil gaan met moestuinieren.

Lees hier meer over het project of bekijk het lesmateriaal.

Partners
De lesmaterialen voor 'De Schooltuin: een jaar rond met de handen in de grond' zijn ontwikkeld door EMS films en IVN Natuureducatie. De ontwikkeling is mogelijk gemaakt door het programma Jong Leren Eten.