Schoolkantine Challenge: hoe kan ik meedoen?

 

Ben jij een leerling vo of een student mbo in de provincie Flevoland of Noord-Brabant? En ga jij de Schoolkantine Challenge aan? Bedenk en bereid dan een lekkere, gezonde en betaalbare snack die in jouw eigen schoolkantine niet mag ontbreken!

De officiële lancering van de Schoolkantine Challenge was op 10 oktober 2022 tijdens de Dutch Food Week. Daarna heb je tot en met 24 februari 2023 tijd om jouw snack idee uit te werken. Scholen bepalen zelf wanneer zij in deze periode aan de slag gaan met het uitwerken van de snack.

Hoe kan ik meedoen?
Lees hier eerst alles over de opdracht: Ga jij de Schoolkantine Challenge aan?

Lees daarna meer over:

En laat ons weten dat je mee wilt doen!
Heb jij een idee en ga je de challenge aan? Laat het ons weten! Jouw definitieve idee hoef je pas op 24 februari 2023 bij ons in te leveren. Wel willen wij vooraf graag weten dat je meedoet aan de challenge. Stuur ons een email met de volgende gegevens:

  • De naam van de contactpersoon
  • De naam van de school
  • De klas
  • En het aantal deelnemers wat meedoet aan de opdracht

Zodra we jouw email hebben ontvangen krijg jij van ons een bericht met het inschrijfformulier die je nodig hebt om je definitieve idee mee in te sturen. 

Voor scholen in Flevoland:  stuur een email naar jonglereneten@ggdflevoland.nl
Voor scholen in Noord-Brabant:  stuur een email naar jlenoordbrabant@ivn.nl

 

Ben je van een school buiten de provincies Flevoland en Noord-Brabant en wil je ook meedoen aan de Schoolkantine Challenge? Neem contact op met de Jong Leren Eten makelaar van je provincie.

De Schoolkantine Challenge is flexibel inpasbaar in het onderwijs en geschikt voor verschillende niveaus vo en mbo. De challenge kan bij wijze van spreken uitgevoerd worden in een dag, maar ook verspreid worden over een aantal weken. De opdracht kan makkelijk uitgebreid worden door bijvoorbeeld een vooronderzoek te doen naar de huidige kantine situatie. Ook kan er theorie rond gezondheid, duurzaamheid en voedingswaarden en praktijk rond bereidingstechnieken of voedselveiligheid aan verbonden worden. 

>> Terug naar homepage Schoolkantine Challenge

Hieronder vind je alle bovenstaande documenten op een rij: