Schoolkantine Challenge: hoe kan ik meedoen?

 

Ben jij een leerling vo of een student mbo? En ga jij de Schoolkantine Challenge aan? Bedenk en bereid dan een lekkere duurzame, gezonde en betaalbare snack die in jouw eigen schoolkantine niet mag ontbreken!

De officiële lancering van de Schoolkantine Challenge is op 10 oktober 2023 op de Dag van de Duurzaamheid en tijdens de Dutch Food Week. Daarna heb je tot en met 16 februari 2024 tijd om jouw snack idee uit te werken. Scholen bepalen zelf wanneer zij in deze periode aan de slag gaan met het uitwerken van de snack.

Hoe kan ik meedoen?
Lees hier eerst alles over de opdracht: Ga jij de Schoolkantine Challenge aan?

Lees daarna meer over:

En laat ons weten dat je mee wil doen!
Heb jij een idee en ga je de challenge aan? Laat het ons weten! Jouw definitieve idee hoef je pas op 16 februari 2024 bij ons in te leveren. Wel willen wij vooraf graag weten dat je meedoet aan de challenge. 

Schrijf je in via het aanmeldformulier van de Schoolkantine Challenge.

De Schoolkantine Challenge is flexibel inpasbaar in het onderwijs en geschikt voor verschillende niveaus vo en mbo. De challenge kan bij wijze van spreken uitgevoerd worden in een dag, maar ook verspreid worden over een aantal weken. De opdracht kan makkelijk uitgebreid worden door bijvoorbeeld een vooronderzoek te doen naar de huidige kantine situatie. Ook kan er theorie rond gezondheid, duurzaamheid en voedingswaarden en praktijk rond bereidingstechnieken of voedselveiligheid aan verbonden worden. 

>> Terug naar homepage Schoolkantine Challenge

Hieronder vind je alle bovenstaande documenten op een rij: