Online inspiratiebijeenkomst kinderopvang

Locatie

Zoom

We weten allemaal dat gezond eten belangrijk is voor opgroeiende kinderen. Maar wat is nou eigenlijk gezond? Hoe kun je kinderen op een leuke, makkelijke manier in contact brengen met gezonde voeding? Op donderdag 20 juni van 19.00 tot 21.00 uur organiseert Jong Leren Eten Zuid-Holland een online inspiratiebijeenkomst over voedingseducatie voor medewerkers van kinderopvanglocaties in heel Nederland. Het wordt een avond vol inspiratie en uitwisseling!

Programma

19.00-19.10      Digitale inloop
19.10-19.20      Welkom
19.20-19.55      Plenair gedeelte. Lezing door Miranda Rep, medeoprichtster en trainster bij Confriends, over het creëren van draagvlak onder ouders. Hoe neem je ouders mee in gezond beleid en hoe ga je om met weerstand?


19.55-20.05      Pauze
20.05-20.50      Inspiratiesessies
20.50-21.00      Afsluiting

 

Plenaire lezing

Gegeven door Miranda Rep. Hoe neem je ouders mee in gezond beleid en hoe ga je om met weerstand? In deze lezing gaat Miranda in op het creëren van draagvlak onder ouders. Laat je inspireren door praktische handvaten en tips omtrent het benaderen van ouders. 

Inspiratiesessies

Er zijn vijf mooie inspiratiesessies om uit te kiezen. Deze avond is er 1 ronde met inspiratiesessies (een sessie duurt dus ongeveer 45 minuten). Geef in het aanmeldformulier aan welke inspiratiesessie jouw voorkeur heeft. 

 

Sessie 1. (Spelenderwijs) aan de slag met voeding – met deze tips is het appeltje-eitje

Ontdek hoe je als pedagogisch medewerker op een speelse manier educatie integreert in alledaagse eetmomenten met kinderen, bijvoorbeeld tijdens het pellen van een mandarijntje. Deze inspiratiesessie biedt praktische tips en creatieve ideeën om voedingseducatie tot leven te brengen.

 

Sessie 2. Wie jarig is, viert feest! 

  • Christel Hartkoorn en Tanya Lammerse - Gezondheidsbevorderaars bij GGD Zuid-Holland Zuid

Niet meer trakteren, maar feest vieren in de groep en de jarige in het zonnetje zetten. In deze inspiratiesessie word je meegenomen in de campagne ‘wie jarig is, viert feest’ als alternatief voor het traktatiebeleid.  Zo wordt het vieren van verjaardagen voor iedereen makkelijker en leuker!

 

Sessie 3. Voedzaam variëren: creatieve ideeën voor inspiratie

  • Sprekers; Najara Dankers en Arianne de Ridder – Diëtisten.

Wat geef je kinderen op brood en hoe kun je variëren in tussendoortjes? In deze inspiratiesessie worden praktische tips en creatieve ideeën gedeeld om een gevarieerd voedingsaanbod te realiseren dat toch voldoet aan de richtlijnen. Leer hoe je op een afwisselende en voedzame manier kunt inspelen op de behoeftes van kinderen. 

 

Sessie 4. Moestuinieren, hoe doe je dat?

  • Roxanne Buschman en Evelien Smits - Moestuincoaches

In deze inspiratiesessie geven moestuincoaches Roxanne Buschman en Evelien Smits praktische handvaten over het inzetten van moestuinieren op de kinderopvanglocatie. Ontdek hoe je met eenvoudige stappen een moestuin creëert die educatief is, maar ook zorgt voor plezier bij de kleintjes. 

 

Sessie 5. Kijkje in de keuken!

  • Spreker: Sandra Vieveen – Pedagogisch coach bij Kinderopvang ZON!

In deze inspiratiesessie neemt een ervaren kinderopvang je mee in hun ervaringen en inzichten. Ontdek hoe zij voeding benaderen en met welke tips jij morgen al zou kunnen starten. Laat je inspireren door je collega’s!