Moestuincoaches Zuid-Holland

Moestuinieren met kinderen is een goede manier om ze meer te leren over groente en fruit. Maar hoe kunt u als school of kinderopvang een moestuin beginnen? Hoe moet u deze onderhouden? Wat kunt u doen met de groente uit de moestuin? Wie verzorgt de moestuin in de schoolvakanties? Een moestuincoach geeft antwoord op deze vragen. 

Locaties voor een moestuin

Een moestuin beginnen kan op het schoolplein in moestuinbakken, in een kas of met een voedselbosje, nabij de school of kinderopvang. Ook een volkstuin, buurttuin, op het erf van een boer, in een tuin of  bij een zorgcentrum voor ouderen kunnen goede locaties zijn.

Voor de inhuur van een moestuincoach, kan de Lekker naar Buiten!-bijdrage worden ingezet. 

Moestuincoaches stellen zich voor

Hieronder presenteren wij de gecertificeerde moestuincoaches van Zuid-Holland, opgeleid door Velt en IVN Natuureducatie.  De moestuincoaches kunnen:

  • Didactisch werken op speelse manier (met kinderen)
  • Adviseren over aanleg en gebruik van de tuin of didactiek rondom moestuinieren
  • (soms) een eigen tuin beschikbaar stellen voor gastles of excursie 

Koken met de oogst

Contact

U kunt de moestuincoaches rechtstreeks benaderen. Bij vragen over het programma Jong Leren Eten of andere mogelijkheden voor voedseleducatie kunt u contact opnemen met Jong Leren Eten Makelaar Manja van de Plasse. Bent u op zoek naar lesmateriaal, moestuinpakketten of inspirerende voorbeelden van scholen die al bezig zijn met moestuinieren? Kijk dan hier