Groene revolutie Zeeuwse schoolpleinen

De Groene revolutie Zeeuwse schoolpleinen is een Zeeuwse campagne om de grijze schoolpleinen in Zeeland om te vormen tot natuurlijke speel- en leerplekken. Jong leren Eten Zeeland is een van de partners in deze revolutie. Scholen die aan de slag willen met de vergroening van hun schoolplein kunnen een beroep doen op de subsidieregeling Groene schoolpleinen van de provincie Zeeland en diverse Zeeuwse gemeenten.

Waarom een groen schoolplein?

Veel schoolpleinen zijn saaie pleinen vol stoeptegels, waar kinderen rennen, voetballen of met fietsjes crossen. Hartstikke leuk natuurlijk, maar wel een beetje eenzijdig, want zo laat je veel kansen voor het schoolplein onbenut. Een plek om te chillen, om te scharrelen, om je te verstoppen of als buitenleslokaal met bomen, planten en diertjes om te ontdekken.

Makelaar Brenda Jasperse: “Samen met basisscholen en kinderopvang werken we aan een vruchtbare groene revolutie op het schoolplein. Centraal hierbij staat het kweken van voedsel. Dat kan in een moestuinbak, in de schooltuin, via fruitbomen of een voedselbosje. Het is onze ambitie dat er een schoolgeneratie kinderen komt die een natuurlijke, gezonde speel- en leerplek hebben waar ze kunnen zien hoe hun voedsel groeit.” 

Aan de slag met een groen schoolplein? 

Wil je meer weten over een groen schoolplein of kijken welke mogelijkheden er zijn in Zeeland om hiermee aan de slag te gaan? Kijk dan op: https://www.ivn.nl/groenerevolutiezeeland


 

Terug naar het menu >>