Zeeland

Het programma Jong Leren Eten wil zoveel mogelijk kinderen en jongeren in aanraking laten komen met informatie en activiteiten rondom gezond- en duurzaam voedsel. Met als doel dat deze groep leert om blijvende gezonde én duurzame keuzes te maken. 

Wij, Brenda JasperseDiana Capello en Debby Boers, zijn de Jong Leren Eten makelaars voor Zeeland. Je vindt op deze JLE regiopagina de thema’s waar wij ons mee bezig houden. Onze focus ligt hierbij op moestuinieren, koken en gezonde en duurzame Zeeuwse (streek) producten. De belangrijkste partners waarmee wij samenwerken zijn: GGD Zeeland, IVN Natuureducatie, de 5 Zeeuwse Natuur en Milieu educatie centra, Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), Sport Zeeland, ZLTO, Velt, Provincie Zeeland en de 13 Zeeuwse gemeenten.

Op deze regiopagina vind je o.a. onze 'Menukaart' dit zijn vijf verschillende documenten met onze landelijke, provinciale en lokale interventies voor het onderwijs en de kinderopvang rondom vijf thema's: 

Deze Zeeuwse 'Menukaart' helpt je graag op weg in jouw voedsel-avontuur aan de hand van interventies gesorteerd op hun soort, dit zijn: lesmaterialen, lespakketten, handleidingen, gastlessen en meer.

Inspiratie

  • Wintergroenten

    Wintergroenten is een programma dat al jaren wordt aangeboden aan de scholen in Zeeuws-Vlaanderen.

Nieuws

Makelaars

Jong Leren Eten organisaties

Legenda

Educatieboer
Gezonde school/ Kinderopvang
Kinderboerderij
GGD
JOGG-Gemeente
NME, Educatieve moestuin
Overig