Zeeland

Zeeland is van oudsher bekend om voedselproductie op het land en uit zee. Zeeland is de grootste akkerbouwprovincie van Nederland. Het geld wordt voornamelijk in de plantaardige sector verdiend. Daarnaast zijn fruitteelt en ‘recreatie bij de boer’ belangrijke pijlers. Met het programma Jong Leren Eten willen we o.m. inzetten op de passie voor gezonde en duurzame Zeeuwse (streek)producten. Zeeland heeft 5 NME centra, 2 JOGG gemeenten en 31 gezonde scholen met het Vignet voeding.

Moestuincoaches in Zeeland
Waarom een moestuincoach? In Nederland is de trend gezet naar het vergroenen en gezonder maken van schoolpleinen. Een moestuin kan daarbij belangrijk zijn. Het is immers een prachtige plek om te ontdekken hoe voedsel groeit en een plek waar verbinding met de natuur vanzelfsprekend wordt. Echter, een moestuin op school roept vragen op. Op welke plek leg je deze aan? Wat verbouw je? Wie verzorgt de moestuin in de schoolvakanties? De moestuincoaches kunnen de scholen begeleiden naar een moestuin die bij de school past. Ook kan een moestuincoach de eigen moestuin ter beschikking stellen waar leerlingen welkom zijn om zelf aan de slag te gaan. Naast inhoudelijke kennis hebben ze ook didactische en coachende vaardigheden. Zo kunnen zij  ingezet worden van gastdocent tot praktijkbegeleider. Lees verder wat de moestuincoach voor je kan doen.

Lekker naar buiten! met subsidie Jong Leren Eten
Met als motto ‘Lekker naar buiten!’ kunnen alle scholen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs én kinderopvanglocaties subsidie aanvragen voor drie activiteiten: moestuinieren, koken of een excursie of gastles op het gebied van voeding. Kijk voor meer informatie:
Subsidieregeling Jong Leren Eten

 

Jong Leren Eten organisaties in uw regio

Legenda

Educatieboer
Gezonde school/ Kinderopvang
Kinderboerderij
GGD
JOGG-Gemeente
NME, Educatieve moestuin
Overig

Makelaars

Inspiratie uit uw regio

Nieuws