Zeeland
Het programma Jong Leren Eten wil zoveel mogelijk kinderen en jongeren in aanraking laten komen met informatie en activiteiten rondom gezond- en duurzaam voedsel. Met als doel dat deze groep leert om blijvende gezonde én duurzame keuzes te maken.
Wij, Brenda Jasperse, Diana Capello en Debby Boers, zijn de Jong Leren Eten makelaars voor Zeeland. Je vindt op deze JLE regiopagina de thema’s waar wij ons mee bezig houden. Onze focus ligt hierbij op moestuinieren, koken en gezonde en duurzame Zeeuwse (streek) producten. De belangrijkste partners waarmee wij samenwerken zijn: GGD Zeeland, IVN Natuureducatie, de 5 Zeeuwse Natuur en Milieu educatie centra, Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), Sport Zeeland, ZLTO, Velt, Provincie Zeeland en de 13 Zeeuwse gemeenten.
Op deze regiopagina vind je o.a. onze 'Menukaart' dit zijn vijf verschillende documenten met onze landelijke, provinciale en lokale interventies voor het onderwijs en de kinderopvang rondom vijf thema's:
- Moestuinieren
- Koken en proeven
- Nieuwsgierig naar voedsel
- Stimuleringsregelingen en beleid
- Helpende handjes
Deze Zeeuwse 'Menukaart' helpt je graag op weg in jouw voedsel-avontuur aan de hand van interventies gesorteerd op hun soort, dit zijn: lesmaterialen, lespakketten, handleidingen, gastlessen en meer.
Inspiratie
Nieuws
- Koken met je leerlingen is niet alleen leuk, ze leren er ook veel van! Smaaklessen en het Voedingscentrum willen het jou als leerkracht graag…
- De Slow Food Youth Network Academie 2024 zit erop! Een van de opdrachten dit jaar kwam vanuit Jong Leren Eten, JOGG en het Ministerie van LNV. De…
Agenda
Makelaars
- Brenda JasperseIk werk bij de gemeente Terneuzen als coördinator Natuur&ZO.
- Debby BoersIk ben projectleider Kind en Natuur bij IVN Zeeland.
- Diana CapelloIk werk bij GGD Zeeland als jeugdverpleegkundige 0-12 jaar in Goes