Zeeland
Het programma Jong Leren Eten wil zoveel mogelijk kinderen en jongeren in aanraking laten komen met informatie en activiteiten rondom gezond- en duurzaam voedsel. Met als doel dat deze groep leert om blijvende gezonde én duurzame keuzes te maken.
Wij, Brenda Jasperse, Diana Capello en Debby Boers, zijn de Jong Leren Eten makelaars voor Zeeland. Je vindt op deze JLE regiopagina de thema’s waar wij ons mee bezig houden. Onze focus ligt hierbij op moestuinieren, koken en gezonde en duurzame Zeeuwse (streek) producten. De belangrijkste partners waarmee wij samenwerken zijn: GGD Zeeland, IVN Natuureducatie, de 5 Zeeuwse Natuur en Milieu educatie centra, Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), Sport Zeeland, ZLTO, Velt, Provincie Zeeland en de 13 Zeeuwse gemeenten.
Op deze regiopagina vind je o.a. onze 'Menukaart' dit zijn vijf verschillende documenten met onze landelijke, provinciale en lokale interventies voor het onderwijs en de kinderopvang rondom vijf thema's:
- Moestuinieren
- Koken en proeven
- Nieuwsgierig naar voedsel
- Stimuleringsregelingen en beleid
- Helpende handjes
Deze Zeeuwse 'Menukaart' helpt je graag op weg in jouw voedsel-avontuur aan de hand van interventies gesorteerd op hun soort, dit zijn: lesmaterialen, lespakketten, handleidingen, gastlessen en meer.










Inspiratie
Nieuws
- 16 juni is Kok in de Klas 2025 gestart! Tot en met 18 juni inspireert Kok in de Klas kinderen van groep 6, 7 en 8 om te gaan koken. Door het…
- Jong Leren Eten zorgt met partners voor aanvulling lokale producten in alle provincies! Vanaf maandag 2 juni kunnen alle gemeenten in Nederland zich…
Agenda
Makelaars
- Brenda JasperseIk werk bij de gemeente Terneuzen als coördinator Natuur&ZO.
- Debby BoersIk ben projectleider Kind en Natuur bij IVN Zeeland.
- Diana CapelloIk werk bij GGD Zeeland als jeugdverpleegkundige 0-12 jaar in Goes