Smakelijke Moestuinen

In totaal gaan 16 kinderdagverblijven in Noordoost-Brabant de komende drie jaar aan de slag met moestuinieren. Op deze manier willen zij kinderen en ouders bewust maken van de waarde van groenten en het belang van gezond en duurzaam eten.

Dankzij de Smakelijke Moestuinen leren peuters meer groenten kennen, hoe groenten groeien, hoe zij ruiken en eruit zien, en vooral ook: hoe zij smaken! Het programma biedt een speelse manier om kinderen te leren dat groenten bij de dagelijkse maaltijd horen en hoe lekker en gezond ze zijn. De moestuinen zijn een mooie start voor kinderen om op latere leeftijd verder te werken met groenten en fruit op de basisschool.

Jongeren op Gezond Gewicht/ Samen Gezond, Nutricia, Jong Leren Eten Noord-Brabant en BuurtLab hebben de handen ineen geslagen met het project Smakelijke Moestuinen in de regio Noordoost-Brabant. 

Zij streven naar uit een uitrol van meer Smakelijke Moestuinen in de komende drie jaar in Noordoost-Brabant. Hun droom is dat alle kinderen zien én beleven waar ons voedsel vandaan komt, hoe de pure smaken proeven en hoe je gezond en lekker eten kan klaarmaken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Jong Leren Eten makelaars Noord-Brabant.