Noord-Brabant

Het gastvrije Brabant en eten zijn al eeuwenlang met elkaar verbonden. Het is een belangrijke provincie als het gaat om de productie en verwerking van voedsel. In 2018 is Brabant de Europese regio van de gastronomie onder de noemer ‘Beter eten in Brabant’. In het programma Food-Up! Brabant ontstaat een netwerk van mensen die mee willen bouwen aan een nieuw en duurzaam voedselsysteem, waarbij gezond, eerlijk en lekker voedsel centraal staat. Voedsel dat goed is voor mens, dier en omgeving. Én voedsel dat een eerlijke prijs oplevert voor wie ze maakt. Lees meer >>

Nieuwsbrief Jong Leren Eten Noord-Brabant
Wil je op de hoogte blijven van Jong Leren Eten in Noord-Brabant? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Ja! Ik schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Knijn
In Noord-Brabant is Knijn hét communicatiemiddel om meer aandacht te genereren voor gezonde voedselprogramma’s in het basisonderwijs. Volg de ervaringen van Knijn via onze nieuwsbrief of kijk regelmatig op deze regiopagina. 
Lees verder over de avonturen van Knijn >>

Klasseboeren
Noord-Brabant zet boerderijeducatie op de kaart. Kijk hier voor meer informatie over Klasseboeren.

Lekker naar buiten! met subsidie Jong Leren Eten
Met als motto ‘Lekker naar buiten!’ kunnen alle scholen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs én kinderopvanglocaties subsidie aanvragen voor drie activiteiten: moestuinieren, koken of een excursie of gastles op het gebied van voeding. Kijk voor meer informatie:
Subsidieregeling Jong Leren Eten

Jong Leren Eten organisaties in uw regio

Makelaars

Inspiratie uit uw regio

Agenda

Nieuws