Koken & Proeven

Eigenlijk gaan moestuinieren en het proeven en koken hand in hand met elkaar. Wat is nu leuker dan de oogst uit je schoolmoestuin bereiden en daarna lekker opeten? Koken nodigt kinderen uit tot experimenteren met smaken en ingrediënten en wekt hun interesse voor herkomst en gebruiken rondom voedsel. Kortom: proeven en koken zijn waardevolle onderdelen van voedseleducatie.

Op deze pagina vind je een overzicht van de landelijke lesmaterialen rond koken en proeven. Daarnaast vind je voorbeelden van basisscholen die eerder aan de slag gingen met kooklessen. Je ziet ook hoe dit wordt gecombineerd met moestuinieren of andere schoolvakken zoals taal en rekenen. 

Wil je hulp van bijvoorbeeld kookdocent bij jouw kookactiviteiten in de klas? Kijk dan op de regiopagina van jouw provincie voor een overzicht van de aanbieders. Je kunt hiervoor ook contact opnemen met de Jong Leren Eten makelaars. De jaarlijkse Lekker naar Buiten!-bijdrage kan o.a. worden ingezet voor kooklessen of het aanschaffen van kookmaterialen.