Koken op de kinderopvang / BSO

Samen koken met kinderen op de kinderdagopvang kan voor kinderen een onvergetelijke ervaring zijn. Zo ontzettend leuk en leerzaam om bijvoorbeeld je eigen ei te pellen voor de lunch of je eigen groente en fruit te wassen. Het is ook nog eens goed voor het ontwikkelen van zelfvertrouwen. Geen kookgerei beschikbaar? Als coach Gezonde Kinderopvang kun je gebruikmaken van de Lekker naar Buiten!-bijdrage. Gebruik deze bijdrage voor bijvoorbeeld voor de aanschaf van een keukenmachine en kindermesjes.

Aan de slag!

Uiteraard wil je de oogst uit de moestuin lekker opeten. Je kunt de groenten verwerken in bijvoorbeeld gezonde traktaties, groentespreads voor op het brood of in een heerlijke regenboogwrap. Zoek je nog meer ideeën voor recepten? Lees dan de inspiratieverhalen.

Recepten

  1. Deze pagina gaat over het koken met kinderen van 1-4 jaar.
  2. Deze pagina gaat over het koken met kinderen van 4-12 jaar.
  3. Gezonde kids traktaties | Love my Salad
  4. Regenboogwrap van chefkok Sandra Ysbrandy, om te maken met de wat oudere kinderen of om zelf inspiratie op te doen:

Aanvullende materialen

Groentepret met Spoony
Stichting Spoony organiseert het hele jaar door groentepret op de BSO. In de zomermaanden worden de Gezonde Smikkelweken georganiseerd. Je kunt je hier als BSO voor opgeven, maar eventueel ook zelf aan de slag met het het Spoony Gezonde Smikkelweken receptenboek. Meer informatie vind je hier: Bso doe-het-zelf - Spoony's Gezonde Smikkelweken.

Woordkaarten van Jong Lekker Fit!
Jong Lekker Fit! bestaat uit 2 vrij te downloaden series activiteiten- en woordkaarten voor peuters en kleuters over gezonde voeding. Daarnaast zijn er 5 filmpjes voor ouders om hen te inspireren hun kind al jong aan gezonde voeding te laten wennen. De ontwikkeling van dit (les)materiaal is mogelijk gemaakt door Jong Leren Eten en Rotterdam Lekker Fit! Meer informatie vind je hier: GLOS | Jong Lekker Fit! (gezondeleefstijlopschool.nl)

>>> Terug naar het hoofdmenu.