Lesmateriaal moestuinieren

Smaakmissie Moestuin

In deze Smaakmissie ontdekken leerlingen, samen met de (digitale) tuinvrouw, van alles over de moestuin. Ze gaan zelf aan de slag in de moestuin en ontdekken zo van alles over de plantjes. De Smaakmissie Moestuin bestaat uit interactieve lessen en activiteiten met aanvullend een digibordmodule.

 

Lesmateriaal bij film de Schooltuin 

De Schooltuin is een film gedraaid door de ogen van een groep kinderen die een jaar aan de slag gaan met het verbouwen van hun eigen groenten en bloemen. IVN vindt het belangrijk dat kinderen zien waar hun eten vandaan komt, hoe alles groeit en bloeit en wat ervoor nodig is om groenten en kruiden  uit de moestuin ook echt te kunnen oogsten. Daarom heeft IVN het lespakket De schooltuin: een jaar rond met je handen in de grond ontwikkeld. De thema’s van de lessen zijn zaaien, de bodem, groei, dieren in de moestuin, samenwerken en oogst. In een reeks te geven of als losstaande les.

 

Moestuinlespakket scholen

Alles over aanleg/inrichten moestuinen en tips van zaaien tot oogsten.

 

Lespakket ‘Bijt – onderzoekend leren met kiemgroenten’

Kiemgroenten groeien snel en zijn daarom ideaal voor het onderzoekend leren. Het onderzoeken van groei- en kiemingsproces en de groeibodems. En daarnaast zijn kiemgroenten gezond en verrassend om te proeven of een lunch mee te maken.