Lesmaterialen

Smaakmissie Moestuin

In deze Smaakmissie ontdekken leerlingen, samen met de (digitale) tuinvrouw, van alles over de moestuin. Ze gaan zelf aan de slag in de moestuin en ontdekken zo van alles over de plantjes. De Smaakmissie Moestuin bestaat uit interactieve lessen en activiteiten met aanvullend een digibordmodule.

Lesmateriaal bij film de Schooltuin 

De Schooltuin is een film gedraaid door de ogen van een groep kinderen die een jaar aan de slag gaan met het verbouwen van hun eigen groenten en bloemen. IVN vindt het belangrijk dat kinderen zien waar hun eten vandaan komt, hoe alles groeit en bloeit en wat ervoor nodig is om groenten en kruiden  uit de moestuin ook echt te kunnen oogsten. Daarom heeft IVN het lespakket De schooltuin: een jaar rond met je handen in de grond ontwikkeld. De thema’s van de lessen zijn zaaien, de bodem, groei, dieren in de moestuin, samenwerken en oogst. In een reeks te geven of als losstaande les.

Moestuinlespakket scholen

Alles over aanleg/inrichten moestuinen en tips van zaaien tot oogsten.

 

De Moestuinkaartenbak

Een bak met ruim 70 geplastificeerde Moestuinkaarten. Elke kaart geeft duidelijk aan hoe je een gewas (groenten, kruiden, bloemen) moet zaaien of planten, verzorgen en oogsten. Inclusief tips voor in de les.

  • Doelgroep: Basisonderwijs.
  • Uitgave: Jong Leren Eten – Gelderland i.s.m. Natuurcentrum Arnhem
  • Uitleenbaar: via alle NME-centra Gelderland

 

Klasse Moestuin

Met dit project kan één klas eenvoudig aan de slag met moestuinieren. De leerlingen werken met bakken waar groenten in gezaaid worden die voor de zomer geoogst zijn.

De scholen krijgen educatieve begeleiding (handleiding en workshop voor docenten en ouders/begeleiders), plus praktische materialen voor de uitvoering (3 moestuinbakken, grond, gereedschap, zadenpakket).

  • Meer info: https://www.ivn.nl/het-groene-wiel             
  • Doelgroep: leerlingen en leerkrachten van groep 1 – 8
  • Regio: regio Ede, Wageningen
  • Begeleiding: NME-centrum IVN-Het Groene Wiel

>>> Terug naar het hoofdmenu.