Aan de slag met moestuinieren

In Gelderland gaan steeds meer scholen en kinderopvanglocaties aan de slag met het vergroenen en gezonder maken van schoolpleinen en buitenruimtes. Een moestuin kan daarbij belangrijk zijn, want het is een prachtige plek om te ontdekken hoe voedsel groeit en een plek waar verbinding met de natuur vanzelfsprekend wordt. Uit onderzoek is o.a. gebleken dat moestuinieren zorgt voor een hogere groente en fruit consumptie, goed is voor de ontwikkeling van het brein en positief is voor de lichamelijke en emotionele gezondheid. 

Wil je aan de slag met een moestuin? Maak dan gebruik van het lesmateriaal, de handleidingen of bestel een moestuinpakket. Daarnaast is het mogelijk om via de Groene Handjes-regeling een gratis adviesgesprek aan te vragen, om de mogelijkheden voor een schooltuin of moestuin bij jouw locatie te bespreken. Lees hier verder. 

Daarnaast kun je een moestuincoach inhuren. Deze coaches zijn opgeleid om didactisch te werken met de leerlingen in de moestuin en kunnen helpen met het opstellen van bijvoorbeeld een zaaiplan of het onderhoud van de tuin. Bekijk de poule met Gelderse moestuincoaches.

Terug naar de hoofdpagina.