Materialen en tips

 

Samen met een groepje of jouw klas bedenk je een lekkere gezonde snack voor de schoolkantine. Je gaat deze natuurlijk ook zelf maken en proeven. Ten slotte bedenken jullie hoe je de snack gaat lanceren in jullie kantine. 

Het stappenplan
Volg de 5 stappen van 'Design Thinking'. Deze stappen helpen jou om de snack optimaal af te stemmen op de doelgroep. Bekijk alle stappen in het stappenplan.

De 5 G's
Bij het bedenken van een snack voor de schoolkantine houd je zoveel mogelijk rekening met de 5 G’s:

● Genieten: is het lekker en ziet het er aantrekkelijk uit?
● Goedkoop: is de prijs laag genoeg zodat je de snack zelf zou kopen?
 Gezond: is de snack een gezonde keuze en voldoet deze aan de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen van het Voedingscentrum.
● Gemak: is de snack eenvoudig te bereiden, te presenteren in een kantine en als snack te eten?
 Groen: is de snack duurzaam gemaakt? Wat is de invloed van de ingrediënten die jullie willen gebruiken voor de snack op het klimaat & milieu en op mens & dier? Op de factsheet vind je meer achtergrondinformatie over deze 5 G’s.Lees meer over de 5 G’s.

Reclamecampagne
Een goede snack heeft natuurlijk ook een goede reclamecampagne nodig. Wat maakt jullie snack uniek? Waarom wil je er absoluut mee gezien worden? Haal jouw schoolgenoten en docenten over om voor jullie snack te gaan! Dat kan met een filmpje, een leuke challenge op Tik Tok of hang de hele school vol posters. Bedenk een creatief plan. Zodat de hele school weet dat jullie snack er is en hem wil eten.
 

>> Terug naar homepage Schoolkantine Challenge

Hieronder vind je de bovenstaande documenten op een rij: