12 moestuincoaches geslaagd!

Donderdag, 12 december 2019

Noord-Brabant heeft er een nieuwe lichting moestuincoaches bij. Tijdens een feestelijke slotdag hebben de coaches zichzelf gepresenteerd met een gezond geroosterd appeltje erbij. Er zijn 12 nieuwe coaches afgestudeerd, die vanaf nu inzetbaar zijn voor begeleiding en coaching van het moestuinieren op scholen. Namens IVN, Velt en Jong Leren Eten feliciteren wij de kersverse moestuincoaches en wensen hen veel succes!

De afgelopen maanden hebben de moestuinders zich met behulp van de training van IVN en VELT ontwikkeld tot echte coaches. Zij hebben naast inhoudelijke kennis ook didactische en coachende vaardigheden opgedaan. Zo kunnen zij nu ingezet worden van gastdocent tot praktijkbegeleider. Ook kunnen ze optreden als adviseur tijdens de transitie naar een gezonder schoolplein of zij stellen de eigen moestuin ter beschikking waar leerlingen welkom zijn om zelf aan de slag te gaan. De meeste coaches hebben tijdens de opleiding al contacten met scholen opgedaan, waar ze na de opleiding aan de slag mogen gaan!

Waarom een moestuincoach?
In Nederland is de trend gezet naar het vergroenen en gezonder maken van schoolpleinen. Een moestuin kan daarbij belangrijk zijn. Het is immers een prachtige plek om te ontdekken hoe voedsel groeit en een plek waar verbinding met de natuur vanzelfsprekend wordt. Echter, een moestuin op school roept vragen op. Op welke plek leg je deze aan? Wat verbouw je? Wie verzorgt de moestuin in de schoolvakanties? De moestuincoaches zullen de scholen gaan begeleiden naar een moestuin die bij de school past.

Hoe schakel ik een moestuincoach in?
Een gecertificeerde moestuincoach kun je vinden via de website van Jong Leren Eten. Een aanvraag kan door direct naar de coach van jouw voorkeur te mailen. Bij vragen kunt u terecht bij de Jong Leren Eten Makelaars.

Voor de coaches
Mocht je aan de slag gaan op een school of met een klas in je eigen moestuin? Knijn nodigt alle coaches uit om hem mee te nemen naar scholen, zodat hij net als de leerlingen voedselvaardiger kan worden. Stuur daarvoor een mailtje naar d.bosch@ivn.nl.

Provincie