40 scholen en buitenschoolse opvang aan de slag met wintergroenten

Vrijdag, 18 januari 2019

Basisscholen en buitenschoolse opvangcentra in Zeeland gaan vanaf 21 januari 2019 aan de slag met wintergroenten. Marianne Koopman van De Kinderkooktuin & Gerei verzorgt een kookworkshop voor de leerlingen van buitenschoolse opvang Het Gabbertje uit IJzendijke. Dat doet ze 22 januari om 15.30 uur samen met burgemeester Marga Vermue uit de Gemeente Sluis.

Met het lespakket maken kinderen kennis met groenten, die oorspronkelijk alleen in het herfst- en winterseizoen beschikbaar waren. Met leuke kookopdrachten gaan de leerlingen aan de slag met verse wintergroenten zoals rode bieten, prei, boerenkool, wortelen, spruitjes, pompoen, knolselderij, uien en aardappelen. De midden- en bovenbouwleerlingen verdiepen zich ook in de vraag waarom het gezonder en duurzamer is om producten uit de regio en van het seizoen te eten. In Zeeuws-Vlaanderen gaan bijna 40 scholen en buitenschoolse opvang met het nieuwe lespakket aan de slag! Bij het lespakket hoort ook een groentepakket dat gratis beschikbaar is gesteld door natuur- en milieueducatiecentrum Natuur&Zo en groentehandel De Feijter, het Boertje, in Terneuzen.

Jong Leren Eten
Het lespakket is mede mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland en Jong Leren Eten, een programma waarin rijk, provincies, onderwijs en maatschappelijke organisaties samenwerken. Met als uiteindelijk doel dat kinderen en jongeren leren om gezonde én duurzame keuzes te maken.

Zeeuws-Vlaanderen
De Zeeuws-Vlaamse scholen en BSO’s gaan niet alleen lekker koken, maar doen ook mee aan de wintergroentenwedstrijd. Zij beplakken een speciale poster met foto’s, tekeningen en eigen recepten die ze van de wintergroenten hebben gemaakt. De groep met de mooiste poster wint een educatieve rondleiding in het Boertje.

Meer weten?
Neem contact op met de makelaars Jong Leren Eten Zeeland

Provincie