Aftrap Dutch Food Week 6 oktober in Arnhem: maak kennis met voedseleducatie in Jong Leren Eten kraam!

Maandag, 25 september 2023

De nationale week van ons eten, de Dutch Food Week, wordt dit jaar geopend in Arnhem. Op 6 oktober is daar van 12.30 – 17.30 uur rondom de Eusebiuskerk (Kerkplein 1) een echte voedsel-doe-markt. Met producenten (kaasmakers, bakkers, e.a.), boeren, maar ook met kramen waar voedseleducatie voor jong en oud onder de aandacht wordt gebracht. Speciaal voor het basisonderwijs staat Jong Leren Eten er voor het thema voedseleducatie, samen met enkele andere educatie-aanbieders. Zo kun je als leerkracht live kennismaken met lesmaterialen en activiteiten rond voeding.

Jong Leren Eten kraam

In de kraam van Jong Leren Eten (JLE) kun je terecht voor informatie over gezond en duurzaam voedsel én kun je dat uiteraard ook zien, voelen en proeven. De (school)moestuin staat hierbij centraal. We laten je voorbeelden zien van moestuinactiviteiten voor in de klas en op het schoolplein, leuk en educatief spelmateriaal om in te zetten op school en in de klas, lesactiviteiten met accent op koken en moestuinieren. De voorbeelden zijn voor geschikt onder-, midden en bovenbouw. Natuurlijk is er iets lekkers te proeven.

Andere educatie-aanbieders

Naast JLE vind je nog een aantal hele leuke educatie-aanbieders. In de kraam van Smaaklessen kun je terecht voor een kookles, waarin je je eigen regenboogwrap maakt. Deze kookles is speciaal ontwikkeld voor leerlingen van groep 6 t/m 8.  Iets verderop staat een kraam van de educatieboeren in Gelderland. Zij laten zien hoe leuk het is als je met een klas op excursie gaat naar een educatieboerderij van Boerenwijs. Daar valt heel wat te beleven, te leren en te genieten. De organisatie JOGG laat iedereen bewegen met het spel ENERGIE en biedt Speedy Bites aan. Lekker bewegen en goed eten hangt natuurlijk samen. Hier leer je al spelenderwijs hoe dat zit.
Kortom, voor kinderen, gezinnen en schoolklassen is er van alles te beleven. 

Provincie