Gelderland

De provincie Gelderland is de grootste provincie van Nederland en heeft veel plattelandsgebieden. De provincie is opgedeeld in zeven regio’s, ieder met zijn eigen kenmerken en mogelijkheden. Zo zijn er in de regio Rivierenland veel fruittelers gevestigd, is de regio Arnhem actief in stadslandbouw en schoolmoestuinieren en de regio Nijmegen de Green Capital in 2018. Ook de andere regio's staan niet stil.

De regio Achterhoek is volop in beweging met het programma 'Achterhoek in beweging’ en de regio Noord-Veluwe is gestart met een aanpak van Jongeren Op Gezond Gewicht. In de regio Stedendriehoek zijn maar liefst 5 JOGG gemeenten actief. Tot slot is de regio FoodValley met in de gemeente Ede aan het werk met een voedselvisie en komt er een World Food Centre in wording.

De zes regio’s werken volgens de Gezonde School-aanpak en in totaal zijn er 21 gemeenten JOGG-gemeenten. Daarnaast zijn er 15 NME- centra die een belangrijke rol spelen bij Jong Leren Eten.

Bekijk ons Jong Leren Eten Gelderland introductie filmpje.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Jong Leren Eten Gelderland? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.
Ik ontvang graag de nieuwsbrief!

Lekker naar buiten! met subsidie Jong Leren Eten
Met als motto ‘Lekker naar buiten!’ kunnen alle scholen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs én kinderopvanglocaties subsidie aanvragen voor drie activiteiten: moestuinieren, koken of een excursie of gastles op het gebied van voeding. Kijk voor meer informatie:
Subsidieregeling Jong Leren Eten

Jong Leren Eten organisaties in uw regio

Makelaars

Inspiratie uit uw regio

Agenda

Er volgt nog een agenda voor deze regio.

Nieuws