DuurzaamDoor en Jong Leren Eten Flevoland

Maandag, 17 juni 2019

In het kader van het  DuurzaamDoor project “Verduurzamen van de voedselketen; wie de jeugd heeft, heeft de toekomst” is inspirerend lesmateriaal ontwikkeld rond verduurzaming van ons voedselsysteem en het gezonder eten binnen de Schijf van Vijf . Het project heeft als doel jongeren inzicht te geven in voedselketens en hen er van bewust te maken hoe duurzaam en gezond het voedsel is dat ze eten. Jong Leren Eten Flevoland is als projectpartner bij de ontwikkeling van dit lesmateriaal betrokken. Zo kunnen jongeren bijvoorbeeld via het werkblad ‘de Schijf van Vijf dichtbij’ ontdekken welke producten er geproduceerd worden door boeren, tuinders, vissers en andere voedselmakers in hun eigen provincie.
Daarnaast maakt het JAB traject onderdeel uit van het DD project, waarbij tweedejaars leerlingen van MBO Food&Lifestyle in aanraking zijn gebracht met allerhande duurzame voedsel initiatieven en tevens een adviesopdracht vervullen voor de Stadsboerderij Almere.

Provincie