Een culinaire reis voor kinderen van BSO Bloem

Maandag, 1 oktober 2018

Beste idee werksessie Jong Leren Eten en JOGG Breda komt tot wasdom

Woensdagmiddag, de school is uit. En het is warm, heel warm... Elf kinderen van kinderopvang Bloem pakken hun tas en gaan snel naar de BSO locatie bij het Noorderlicht. Ze weten dat hen vanmiddag een leuke reis te wachten staat, een reis met de kok, op weg naar een driegangendiner voor hun ouders!

Afgelopen zomer deed een groep kinderen van BSO Bloem uit Breda mee aan de pilot 'culinaire reis'. Lees hier het volledige verslag. Deze pilot kwam voort uit het idee van Nicole Lafeber (Kinderdagverblijf/BSO Bloem uit Breda) om een middag te organiseren die in het teken zou staan van het ervaren en proeven van voedsel. Gesteund door Jong Leren Eten Noord- Brabant en JOGG Breda bracht ze het idee tot wasdom.

Lafeber's idee was de winnaar van de wedstrijd uitgeroepen door Jong Leren Eten Noord-Brabant en JOGG Breda, om een activiteit te bedenken waarbij kinderen op een leerzame en leuke manier in aanraking komen met gezonde voeding. Deze wedstrijd was verbonden aan de culinaire werksessie die bovengenoemde partijen eerder dit jaar organiseerden, met als doel vraag en aanbod op het gebied van voedseleducatie in de regio Breda op elkaar aan te laten sluiten.
 

Provincie