Eerste editie Maand van de Schooltuin groot succes in Gelderland!

Maandag, 27 juni 2022

De maand mei  was dit jaar door de Alliantie Schooltuinen uitgeroepen tot de Maand van de Schooltuin. In Gelderland bruiste het van de activiteiten. Jong Leren Eten zet zich samen met de Alliantie in om ervoor te zorgen dat elk kind op de basisschool de kans krijgt om te schooltuinieren. Nu is er slechts op 1 van elke 5 basisscholen een schooltuin. Dat kan beter.

Deze maand deden in Gelderland 23 basisscholen mee met zelf zaaien, verzorgen, oogsten. Met slechts 1 plakje tomaat kon er ook in de klas gestart worden met een mini-schooltuin. Lesbrieven ondersteunen dit.

Moestuincoachopleidingen

De eerste opleiding tot moestuincoach voor scholen is in deze periode van start gegaan met maar liefst 25 deelnemers. In juli ronden ze deze opleiding af en zijn ze gecertificeerd moestuincoach. Ze staan klaar om scholen te helpen met de ontwikkeling, verzorging en uitbouw van een schooltuin.

Gouden Wortel verkiezing: 5 Gelderse gemeentes genomineerd!

De maand van de Schooltuin werd afgesloten met de Gouden Wortel-verkiezing: gemeenten konden genomineerd worden voor de ‘gouden wortel’ die staat voor een goede ondersteuning en facilitering van schooltuininitiatieven. Er waren 5 ingezonden nominaties van Gelderse gemeenten. En we zijn er trots op om te kunnen vertellen dat gemeente Arnhem de Gouden Wortel heeft gewonnen (categorie grote gemeenten). 

Provincie