Foodcamp met minimoestuin-workshop op Zonnegaarde in Voorst

Foodcamp Voorst
Maandag, 19 oktober 2020

Op zaterdag 12 september werd op het biologisch-dynamische landbouwbedrijf de Zonnegaarde een Foodcamp georganiseerd. Dit evenement georganiseerd door Lekker Boer wil kinderen en ouders in beweging zetten voor het verhaal achter ons eten. 

Er hadden zich ruim 50 kinderen en ouders voor dit uitje opgegeven. Het weer werkte perfect mee, het beloofde een leuke middag te worden. Er was van alles te beleven. Er was een bootcamp op het erf, er stond een foodtruck waar gezonde hamburgers werden gebrouwen en de deelnemers konden met de boerin op pad op zoek naar eten. 

Door in groepjes als in een carroussel langs de verschillende workshops te gaan, werd het hele proces van plant tot voedsel doorlopen, kon er lekker worden gesport worden en was er ook nog eens een heerlijk hapje. Gea Oosterveld verzorgde als Groen Handje namens Jong Leren Eten een mini-cursus moestuinieren. Met een weelderige moestuin als entourage raakt iedereen wel enthousiast over tuinieren en wil er het fijne van weten. Over hoe mensen ertoe gekomen zijn een moestuin te beginnen en waar de plant zijn zaden verstopt. Hoe die zaden worden verspreid en wat ze nodig hebben om te gaan groeien. En hoe je zelf ook kunt zaaien, in je eigen kleine moestuin. Alles was voorhanden: de uitgebloeide paardebloemen, de kippen die door de perken scharrelen en de laatste aardappelen die nog op de tuin liggen. Er werd aandachtig en enthousiast mee gedaan en elk kind verliet het erf met een mini-moestuintje in een potje. 

Groene Handjes Gelderland >>

Provincie