Gezonde ontbijtchallenge op Damstede Technasium in Amsterdam was een groot succes!

Woensdag, 1 februari 2023

Het Damstede Technasium in Amsterdam-Noord organiseerde een Gezonde Ontbijtchallenge voor 6 brugklassen. De opdracht was het bedenken van een gezond ontbijt voor kinderen die niet ontbijten. De leerlingen werden begeleid door een stagiaire van de MBO opleiding Voeding & Voorlichting. De challenge was een groot succes en leverde lekkere ontbijtjes op!

Bagels met zalm, broodjes met avocado en smoothies: de leerlingen van het Damstede Technasium in Amsterdam kwamen met veel gezonde én lekkere ontbijt ideeën aan. Tijdens de opdracht werden ze begeleid door een tweedejaars stagiaire van de MBO opleiding Voeding en Voorlichting. De leerlingen leerden over de schijf van Vijf en de bijbehorende app, waarom ontbijten belangrijk is en verschillende eetgewoonten in landen en culturen. Tijdens de finale werden de ontbijtjes getest door de Gezonde Schoolkantine adviseurs en Jong Leren Eten Noord-Holland. 

Winnende ontbijtjes in de schoolkantine

Na de voorjaarsvakantie worden er 3 donderdagen gekozen waar in de pauze de top 3 gerechten zullen worden verkocht in de schoolkantine. Als het aanslaat wordt het langer verkocht. De opdracht was een groot succes en wordt waarschijnlijk herhaald in de toekomst. 

Provincie