Noord-Holland

Voedseleducatie West Friesland
Wilt u als school, leerkracht of pedagogisch medewerker aan de slag met voedseleducatie? Hier vindt u meer informatie over de thema’s en het aanbod van activiteiten in West-Friesland!

Voedseleducatie West Friesland

 

Smakelijke Moestuinen
Moestuinieren is een speelse manier om kinderen te leren dat groenten bij de dagelijkse maaltijd horen én hoe lekker en gezond ze zijn! Wil je als school, kinderopvang of peuterspeelzaal aan de slag met moestuinieren? En ben je op zoek naar ideeën over de aanpak hiervan? Door middel van ‘Smakelijke Moestuinen Peuterproef’ raken peuters en hun verzorgers al spelenderwijs bekend met het natuurlijke groeiproces en de voedingswaarde van groenten. Lees hier meer over het educatieve programma Smakelijke Moestuinen. Bekijk ook het filmpje Smakelijke Moestuinen Peuterproof voor inspiratie.

Lekker naar buiten! met subsidie Jong Leren Eten
Met als motto ‘Lekker naar buiten!’ kunnen alle scholen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs én kinderopvanglocaties subsidie aanvragen voor drie activiteiten: moestuinieren, koken of een excursie of gastles op het gebied van voeding. Kijk voor meer informatie:
Subsidieregeling Jong Leren Eten

Op de hoogte blijven van meer actuele informatie?
Check onze Facebookpagina en meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Noord-Holland en gezond en lokaal voedsel
Noord-Holland heeft zowel dynamische steden als een uitgestrekt landelijk gebied, waar enorm veel voedsel wordt geproduceerd en verwerkt. De aandacht voor gezond en lokaal voedsel groeit, zeker in de Metropoolregio Amsterdam. Veel bedrijven, NME-centra en gezondheidsadviseurs en ook beroepsopleidingen willen daarop inspelen met activiteiten voor de jeugd en het onderwijs. Lees meer >>

Jong Leren Eten organisaties in uw regio

Makelaars

Inspiratie uit uw regio

Agenda

Er volgt nog een agenda voor deze regio.

Nieuws