Gratis digitaal lespakket 'De Kracht van Kruiden' voor groep 7 en 8

Woensdag, 16 juni 2021

Eind april ontvingen alle Zeeuwse scholen een uitnodiging van het NME centrum in de buurt voor deelname aan de kracht van kruiden. De juffen en meesters van groep 7 en 8 konden zich inschrijven voor het gratis lespakket en een biologisch kruidenpakket van de groentehandel of boerderijwinkel uit de streek.

Ruim 60 scholen gaven zich op en konden het kruidenpakket bij de leverancier ophalen en kregen het digitale lespakket toegestuurd.

Doel van het lespakket

De leerlingen maken kennis met kruiden én onkruiden. Kruiden hebben een positieve betekenis, onkruiden een negatieve. Ze leren verschillende soorten kruiden te onderscheiden, beschrijven en meer over hun waarde. Op verschillende manieren gaan leerlingen met het kruidenpakket aan de slag. In groepjes maken ze thee, kleine gerechtjes, siroop en zelfs een lotion!

Woon je niet in de provincie Zeeland, dan kun je uiteraard ook met dit lespakket aan de slag. Je zult de kruiden dan moeten aanschaffen bij de supermarkt, boerderij of een groentewinkel. 

Het digitaal lespakket is in opdracht van Jong Leren Eten ontwikkeld in samenwerking met het GDO en uitgewerkt door NME Zeeland. Je kunt het hieronder gratis downloaden.

 

Provincie
Bijlage / Document Size
Lespakket_Kracht van kruiden_NME_juni 2021.pdf 5.21 MB