Groningse basisschoolleerlingen maken kennis met koken en het boerderijleven tijdens de Dutch Food Week

Donderdag, 14 oktober 2021

Gezond koken en genieten van eten is in deze huidige tijd misschien wel belangrijker dan ooit. Daarom zijn er van 9 tot en met 16 oktober allerlei evenementen rondom voedsel te beleven voor basisschool leerlingen tijdens De Dutch Food Week. De week stimuleert het delen van kennis met elkaar op allerlei vlakken en toont nieuwe ontwikkelingen die met ons eten te maken hebben. 

Tijdens de Dutch Food Week hebben Jong Leren Eten Groningen en de provincie de handen in elkaar geslagen. Voor de leerlingen van de basisschool zijn er twee leuke activiteiten georganiseerd: de FoodSpelen en Kok in de Klas. Het doel van beide activiteiten is om kinderen te laten zien waar hun eten vandaan komt, zodat ze zelf gezonde en duurzame keuzes kunnen maken. 

Zeven boeren van boerderijeducatie programma ‘De Boer op Noord’ doen mee en ontvangen schoolklassen. Leerlingen maken kennis met een melkvee-, akkerbouw- of zoogkoeienbedrijf. Met diverse spelletjes gaan leerlingen producten verzamelen op de boerderij waarmee ze iets lekkers gaan maken om vervolgens samen op te eten. Bij de activiteit Kok in de klas doen 52 schoolklassen uit heel Groningen mee. Hiervoor gaan de leerlingen gezamenlijk een maaltijd in de klas bereiden, waarbij ze door een online filmpje instructies krijgen van een chef-kok.

Bekijk de video voor een sfeerimpressie van Kok in de Klas!

 

Provincie