Helicon vmbo Nijmegen verrast met 500ste SchoolkantineSchaal 

Donderdag, 26 september 2019

Het Helicon vmbo Nijmegen heeft afgelopen dinsdag vol trots de 500ste Schoolkantine Schaal van dit jaar ontvangen van het Voedingscentrum. De kantine heeft daarmee voor de derde keer op rij een gouden status behaald en met dat nieuws werden ze behoorlijk verrast.

Het Helicon is een kleinschalige ‘groene school’, leerlingen worden opgeleid tot onder andere hovenier en dierenverzorger. De kantine wordt door de leerlingen zelf bemand. Dagelijks maken ze verse volkorenbroodjes en fruitsalades met groente en fruit uit de schoolmoestuin. Er kan gratis water getapt worden uit een speciale watercooler én er worden voedingslessen gegeven. Het kantine-aanbod bestaat voor minimaal 80% uit gezondere keuzes en voldoet daarmee volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum aan niveau ‘goud’. Directrice Dionne Tiggelovend-Geurts: “Gezond eten is binnen onze school vanzelfsprekend, het is overal; in de kantine, in de praktijklessen en in de schooltuin.”

Nieuw record
Het Voedingscentrum is trots de Nijmeegse school te kunnen belonen met de 500ste Schoolkantine Schaal. Projectleider Heleen Schuit: “Het is bijzonder wat deze school laat zien, het is letterlijk een schoolvoorbeeld. Maar er zijn natuurlijk genoeg andere scholen ook ontzettend gepassioneerd aan de slag met het realiseren van een gezondere kantine.” In 2018 reikte de Schoolkantine Brigade van het Voedingscentrum 475 schalen uit. Schuit: “Het is geweldig dat we dit jaar met 500 schalen een nieuw record vestigen. De jeugd is de toekomst en met al het ongezonde aanbod op straat, is het geweldig dat de schoolkantine de gezonde keuze mogelijk maakt.”  Lees hier het hele bericht.

Provincie