JLE Gelderland: 150e school krijgt geld voor groen schoolplein

Donderdag, 4 juni 2020

Een plek met veel minder tegels en veel meer struiken, bomen, bloemen, water, zand, modder, boomstronken en bovenal een avontuurlijke speelplek. Zo ziet een groen schoolplein eruit. De IKC Dorpsschool uit Rozendaal kreeg als 150ste school subsidie van Provincie Gelderland om een groen schoolplein aan te leggen.

Zwerfkeien, fruitbomen en insectenhotel
De IKC Dorpsschool uit Rozendaal is verhuisd naar een nieuw schoolgebouw. De school kreeg subsidie om het nieuwe schoolplein te voorzien van een ontdek- en leertuin vol met kruiden, lekker ruikende bloemen en eetbare planten. Op het schoolplein komt een insectenhotel, een wilgentunnel, een waterpomp, boomstammen en een nieuw speeltoestel van boomstammen. Ook worden er een aantal fruitbomen geplant op het pleinen komen er grote zwerfkeien om op te klimmen. In de Ontdektuin komt , met de hulp van Vitens, ook een watertappunt waar kinderen tijdens hun pauzes buiten kraanwater kunnen tappen.

Spelen in een groene omgeving is gezond, leerzaam, aantrekkelijk en avontuurlijk voor kinderen en het zorgt voor een betere sfeer op het schoolplein. Lees het bericht hier verder over het groene schoolplein van de provincie Gelderland >>

Provincie