JLE Gelderland lanceert: Fietsen voor m’n Eten/Groen Arnhem 

fietsen voor eten
Donderdag, 3 september 2020

Hebben jullie het ook gemerkt? In de coronatijd zijn meer mensen er op de fiets op uit getrokken naar boerderijen, stadstuinen, of stalletjes in de buurt. Om lekker vers lokaal voedsel te kopen en ook fijn buiten te zijn in het groen. Geweldig! Je krijgt super verse spullen en ook nog gezonde beweging. Je leert al fietsend je omgeving beter kennen en ziet zelf waar je eten vandaan komt.

Om dit nog makkelijker te maken heeft Jong-Leren-Eten-Gelderland deze week een nieuw en lekker initiatief gestart. Het heet Fietsen voor m’n Eten/Groen Arnhem.

Landelijk initiatief nu ook in Arnhem
Fietsen voor m’n Eten is een landelijk initiatief dat inmiddels in 12 regio’s draait. En overal kan het op veel enthousiasme rekenen. 

Hoe werkt het?
Vanuit De Molenplaats in park Sonsbeek (het ‘groene VVV Arnhem’) gaan voorfietsers Loes van der Meulen en Sanne Blok de regio in. Overal waar ze boerderijwinkels, marktkraampjes, of stalletjes op hun route vinden, waar vers voedsel wordt aangeboden, houden ze halt. Dit lekkere aanbod wordt gedeeld op de facebook-pagina. Het leuke is, iedereen kan meedoen en informatie delen over bekende, of juist unieke onbekende plekken waar je dat lokale voedsel kunt vinden. Ook aanbieders van nieuwe oogst, of van restpartijen kunnen dit delen op de facebook-groep.

Lekker lokaal voedsel
Met de informatie in deze facebook-groep willen wij heerlijk fietsen koppelen aan de noodzakelijke activiteit: de zorg voor ons dagelijkse eten. Daarbij steunen wij het liefst de lokale ondernemers, kleine winkels, tuinders en boeren in Arnhem en daarbuiten, die hun waar ook langs de weg aanbieden. En neem vooral je (klein)kinderen mee! Het programma Jong Leren Eten vindt het heel belangrijk dat kinderen weer leren waar hun voedsel vandaan komt. Want hoe groeit ook alweer een worteltje, en waar komt nou toch die melk vandaan? Ga zelf gewoon eens kijken in jouw buurt!

Hoe kun jij meedoen?
Doen jullie ook mee met het fietsen en spotten? Je kunt je informatie delen in de vorm van het doorgeven van websites, facebookpagina's of gewoon locaties delen, zodat wij onze fietsrondjes kunnen verrijken met een bezoekje aan de hardwerkende Arnhemmer. Ook willen wij graag weten hoe er betaald kan worden: contant, wisselautomaat of is er een pin aanwezig? 

Meer informatie
Wil je nu al even kijken waar je locaties met aanbod kunt vinden? Kijk dan hier. Hier vind je ook de fietsverhalen van de voorfietsers.

 

Provincie