JLE Utrecht: Volg de opleiding voor Moestuincoach!

Woensdag, 13 november 2019

Weet jij al veel over natuurlijk moestuinieren? Droom je ervan om je kennis en ervaringen te delen met kinderen? Schrijf je dan nu in voor de opleiding ‘Moestuincoach’ van Jong Leren Eten, Velt en IVN Natuureducatie die in januari start in Utrecht.

De komende jaren wordt de vraag van scholen en kinderopvang om met hun leerlingen te moestuinieren steeds groter. Dankzij diverse financiële ondersteuningsmogelijkheden krijgen scholen nu de kans om moestuinieren op te nemen in het onderwijsprogramma. Alleen niet iedere leerkracht heeft groene vingers! Daarom zijn we op zoek naar moestuincoaches die scholen en kinderopvang kunnen bijstaan. Dat kan op het schoolplein, nabij de school in bijvoorbeeld een volkstuin of een buurttuin, op het erf van een boer, in een tuin bij een zorgcentrum voor ouderen of misschien wel in jouw eigen tuin?

De opleiding
Verwacht een praktijkgerichte opleiding met veel eigen inbreng. Theorie wordt onmiddellijk gekoppeld aan kleine praktische opdrachten tijdens de cursusdagen zelf. Naast de 4 opleidingsdagen voorzie je ook tijd om thuisopdrachten uit te werken en zoek je zelf een school waar je een korte gastles mag komen geven. De opdrachten geven je een goed beeld van wat er in de praktijk als moestuincoach van jou verwacht zal worden.

Meer weten?
Bekijk alle informatie over de opleiding tot moestuincoach.
Lees de flyer in de download hieronder.

Vragen?
Stuur een mail naar makelaar Jong Leren Eten Lisa Verbruggen via l.verbruggen@ivn.nl o.v.v. moestuincoach.

Provincie
Bijlage / Document Grootte
Flyer moestuincoachopleiding JLE Utrecht_0.pdf 312.69 KB