Jong Leren Eten Brabant: Plukbijeenkomst in de Brabantse Wal

Donderdag, 21 juni 2018

Op 14 juni j.l. vond de plukbijeenkomst Jong Leren Eten Noord- Brabant plaats voor schoolbesturen in de Brabantse Wal. Onder begeleiding van Geertje Jansen van Wandeloogst liepen de deelnemers een wildplukroute, waarbij ze elkaar informeerden én inspireerden met dromen en ambities op het gebied van voedseleducatie. Doel van de middag was om scholen te informeren over het programma Jong Leren Eten en een ontmoeting met natuur- en gezondheidsorganisaties uit de regio te faciliteren. 

De middag was georganiseerd door de Fitfabriek, Natuurpodium Brabantse Wal, GGD West-Brabant en Jong Leren Eten Noord-Brabant. Samen hebben zij het doel om alle kinderen en jongeren van de Brabantse Wal te laten zien én beleven waar ons voedsel vandaan komt, hoe pure smaken proeven en hoe je gezond en lekker eten kunt klaarmaken. ‘We leven in een tijd waarin kinderen en jongeren worden verleid om veel te zitten en ongezond te eten. Wij willen hier met elkaar verandering in brengen. Daarom hebben we in samenwerking met elkaar een eerste bijeenkomst georganiseerd voor enthousiaste scholen uit deze regio, vertelt Jong Leren Eten makelaar Judith Piek.’ ‘We hebben concrete tips uitgewisseld en samenwerking in gang gezet, zodat zij hun droom werkelijkheid kunnen laten worden. De scholen zijn duidelijk geïnspireerd geraakt, zo gaven zij ons terug, en er is een eerste stap naar een mooie samenwerking ontstaan.’

De GGD, Natuurpodium en de Fitfabriek blijven de scholen volgen en in nauw contact met de Jong Leren Eten Makelaars Noord- Brabant zetten zij vervolgstappen in het realiseren van hun voedsel-educatie-plannen.

Provincie