Jong Leren Eten Groningen in Westerkwartier

Maandag, 9 december 2019

In samenwerking met IVN en Natuur en Duurzaamheidseducatie Westerkwartier organiseren we dit schooljaar het project Jong Leren Eten in het Westerkwartier. Bij de deelnemende scholen staat Jong Leren Eten op de agenda gedurende het hele schooljaar.

Het project had een aftrap op 8 oktober. Een groot deel van de contactpersonen van de 15 deelnemende scholen kwamen bijeen voor een workshop wintergroenten en paddenstoelen. Agnes Bakker heeft deze workshop verzorgd. Na een paddenstoelen excursie buiten mochten de deelnemers voelen, proeven, ruiken aan paddenstoelen uit de winkel. Voor de wintergroenten is gebruik gemaakt van het lespakket ontwikkeld in Zeeland. Deelnemers mochten geblinddoekt voelen welke groente in de zak zat. De scholen hebben de themapakketten mee naar school gekregen. Ook het lespakket paddenstoelen van IVN en een kweekpakket om oesterzwammen te kweken op koffiedik ging mee naar school.

In februari vind weer een bijeenkomst plaats voor de coördinatoren van de scholen. Hier zal de inbedding van het project in de Gezonde school ter sprake komen. In maart vinden de workshops plaats voor alle leerkrachten van de deelnemende scholen. Alle scholen krijgen een smaakleskist. Naast een workshop smaaklessen kunnen de scholen ook kiezen voor andere boeiende workshops waar natuureducatie en gezondheidseducatie bij elkaar komen in Jong Leren Eten.

 

 

Meer informatie?

Hannie Poletiek, Jong Leren Eten Groningen Hannie.poletiek@ggd.groningen.nl
Agnes Bakker, IVN Groningen

Provincie