Jong Leren Eten Limburg en Stichting IKL starten fruitraapdagen voor scholen in Limburg

Vrijdag, 11 mei 2018

Kinderen en fruit: een logische combinatie. Al op zeer jonge leeftijd worden kinderen gewend om fruit te eten. Het is gezond, zit boordevol vitaminen en…het is gewoon lekker!

Jong Leren Eten Limburg en Stichting IKL hebben samen een driejarig traject opgezet waarbij in totaal 45 scholen in Limburg fruit gaan rapen. Nabij de school zal door stichting IKL een boomgaard gezocht worden waar medio september-oktober de leerlingen naar hartelust fruit (appels en/of peren) kunnen rapen en….eten uiteraard!

Stichting IKL heeft de wens om meer mensen in het landschap te betrekken. Kinderen kunnen betrokken worden door bijvoorbeeld fruit te rapen in een boomgaard. Op deze manier ervaren ze waar het fruit vanaf komt. Daarnaast worden de kinderen op jonge leeftijd betrokken bij het landschap. 

De kinderen verzamelen tijdens de fruitraapdagen zelf hun fruit dat ze mee naar huis mogen nemen. Daarnaast wordt hun het één en ander verteld of de boomgaard en landschap. Zodoende heeft een leuke middag buiten ook een educatief karakter. De ervaring leert dat deze dagen uitermate geschikt zijn voor kinderen van groep 3-5.

Voor meer informatie kijk op www.ikl-limburg.nl. Mail naar ikl@ikl-limburg.nl of bel naar 046-3030530.

Provincie